Basketbol Erkekler Spor Toto Türkiye Kupası final maçında Banvit'i 78-74 yenerek şampiyon olan Beşiktaş Milangaz'ın Başantrenörü Ergin Ataman, yıllar sonra tarihi bir kupa aldıklarını söyledi.

Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye Basketbol Ligi'nin en güçlü takımlarını geride bırakarak kupayı aldıklarını belirtti.

Ataman, şöyle konuştu:

''Takımımı kutluyorum. Sezon boyunca az şans verdiğim ancak burada sakatlıklar nedeniyle süre alan Serhat ve Barış'ın katkısı çok büyük oldu. Takım olmayı başarmışız. Yıllar sonra tarihi bir kupa aldık. Sırada da oynadığımız Avrupa Kupası var. Böyle tarihi bir olayda takımın antrenörü olmak çok güzel. Kupa Beşiktaş camiasına hayırlı olsun. Bizlere destek veren Başkanımız Yıldırım Demirören ve Demirören Grubu'na teşekkür ediyorum.''

Banvit Başantrenörü Orhun Ene ise Beşiktaş Milangaz'ı tebrik ettiklerini, Beşiktaş'ın tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu söyledi.

Maçın sonlarına doğru organize olamadıklarını ve yapılan baskı sonucu hata yaptıklarını ifade eden Ene, ''Tecrübeye gerek var. Beşiktaş'ın bizden farkı tecrübesiydi. Ancak bu bizim için mazeret değil. Biz kendi organizasyonumuzu oynasak kazanma şansımız olacaktı'' dedi.