Ispartaspor, mücadele ettiği Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta kötü bir sezon geçirince amatör kümeye düştü.
1967 yılında Isparta'nın tanıtımına katkıda bulunması ve Ispartalı gençlere sosyal aktivite sağlanması amacıyla kurulan yeşil pembeli takım, 44 yıllık futbol hayatında 2. Lig ve 3. Lig'de mücadele etti. Son olarak 1999 yılında yakaladığı şampiyonlukla 2. Lig'e yükselen Ispartaspor, 2002 yılında 2. Lig'den 3. Lig'e düştü. 2002 yılından bu yana da 3. Lig'de mücadele eden yeşil pembeliler, gerek yönetim gerekse maddi açıdan sıkıntılı dönemler yaşadı.
Gül kenti Isparta'nın profesyonel ligdeki tek temsilcisi Ispartaspor, 3. Lig 2. Grup'ta Batman Petrolspor ile oynadığı karşılaşmadan 3 - 0 mağlup ayrılarak, amatör kümeye düştü.
Ispartaspor Kulüp Başkanı Selçuk Tık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başında şampiyonluk hedefinde bir takım kurulduğunu ancak geçmiş dönemlere ait Türkiye Futbol Federasyonu'na futbolcuların lisans borcu nedeniyle takımın ilk maçına 9 kişilik kadroyla çıktığını belirtti. Ispartaspor'un sezonun başında lige kötü başladığını söyleyen Tık, lisans borç sorununun giderilememesinden dolayı altyapıdaki futbolcuları profesyonel yaptıklarını ve maçlara bu şekilde çıktıklarını aktardı. Mevcut futbolcuların giydikleri formaların kendilerine büyük geldiğini dile getiren Tık, ''Maalesef elimizdeki futbolcuların kapasitesi bu ligi kaldıramadı'' dedi.
Ispartaspor'a son dönemde sahip çıkan herhangi bir kuruluşun olmadığından yakınan Tık, yönetim olarak da imkanları ölçüsünde mücadele ettiklerini ancak takımın düşmesine engel olamadıklarını belirtti.