Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Orhan Şam, sarı-lacivertli takıma transfer olarak en gerçekçi hedefini gerçekleştirdiğini, bundan sonraki hayalinin ise A Milli Takım'da oynamak olduğunu söyledi.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesi, Orhan Şam'ın Fenerbahçe Dergisi'nin eylül sayısında yer alan röportajından bölümler yayınladı.

Gençlerbirliği'nden transfer edilen sağ bek Orhan Şam, kişisel hedefleriyle ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

''En gerçekçi hedefim Fenerbahçe'ye transfer olmaktı. Diğer büyük hayalim ve hedefim ise A Milli formayı giymek. Genç milli kademelerin hepsinde oynadım. 80-90 defa milli oldum. Ümit Milli Takım'da kaptanlık yaptım. Her yerde dile getiriyorum ama şu ana kadar A Milli formayı giymek nasip olmadı.''

Stoper kökenli bir oyuncu olduğunu, ancak şimdi de stoper oynamak istemediğini anlatan Orhan, ''Çünkü hücumun, ofansif oyunun güzelliğini bir kere tattım. Kendimi sürekli geliştiriyorum. Benim futbol mentalitem bu yönde. Bir futbolcunun eksiği bitmez bana göre'' ifadelerini kullandı.

Orhan Şam, futbolda yürütülen şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturmada sıkıntılı günler geçiren takımıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:

''İnsanlar birilerini daha hiçbir şey ispatlanmadan bir yargıya varılmadan suçlamaya ve zan altında bırakmaya bayılıyorlar. Yazık ediyorlar. Ben bu durumu bizzat doping olayında da yaşadım. Sabrettim. Çünkü kendimden emindim. Bu olaylar da Fenerbahçe'yi daha da güçlendirecektir. Zaten ne kadar güçlü olduğunu ne kadar tek yürek olduğunu bu süreçte bir kez daha gösterdi.''

Barcelonalı Carles Puyol ve eski milli futbolcu Hakan Şükür'ü beğendiğini anlatan Orhan, ''Uzun zamandır Alex de Souza hayranıyım. Bu kadarını da beklemiyordum. Profesyonelliği karşısında hayranlığım daha da arttı. Antrenmanda da sahada da işini 4-4'lük yapıyor'' şeklinde görüşlerini aktardı.