Çalışkan ve avukatını Klube Sokmadılar.

Bugün saat 15:00 "de Klube gelen Avukatı Koray keleş ile bir bsın toplantısı yapmak için klubu gelen İsmail çalışkan kulup merdiveninde Mehmet Aksın ile karşılaştı Mehmet Aksın “ Klube giremezsin şuanda Ispartaspor un tek yetkilisi benim elimde federasyonun yetki belgesi var.

Eğer senin elindede gerek yargı gerek TFF tarafından bir yetki varsa klube girebilirsin” diyen aksın bunun üzerine stadyuma gelen çalışkan ve avukatı konuşmasından “ aslında bu yeni yönetim yasal değildir.

1-2 ay önce istifa eden yönetim kurulu üyeleri hiç istifa etmemiş gibi karar almışlar bu yasal değildir. Ayrıca bir derneğin 2 karar defteri olmaz bunlarda birde karar defteri var. Yasal süreç pazartesi günü başlayacaktır.

Hafta ortasında çalışkan yine bu kulubun başkanı olacaktır  diyen avukat keleş den sonra çalışkan ise “ çok üzgünüm 3 ay önce bu kulup ne halde idi kasasında 1 kuruş yoktu takım düşme tehlikesi ile karşı karşıyaydı ben geldim takımı bugün üst düzeylere çıkardım bana şimdi hesap soruyorlar acaba kimse 1 kuruş para verdi mide bunlar hesap soruyorlar ama yakında tekrar ıspartasporun başına geçeceğim” dedi. Yönetimden ihraç edilen resul Kınık İsmail çalışkan arasında sert münakaşalar oldu ve emniyet ekipleri tarafından olaylar büyümeden yatıştırıldı.

Olayla ilgili Aksın ise " Ispartaspor"a kimse ipotek koyup geleceği ile oynayamaz” Dün Ispartaspor tesislerinde bir basın toplantısı yapan Mehmet Aksın ve arkadaşları, Ispartaspor kulübünün tek yetkilisinin kendileri olduğunu belirterek, bunu gerek dernekler masası ve gerekse Federasyonla yapılan temaslar neticesinde bu karara varıldığını, bundan sonra da Ispartaspor başkanı İsmail Çalışkan değil, 12 arkadaşın oluşturduğu yönetim beni başkan olarak Ispartaspor"un başına getirmişlerdir” dedi. Muhalif grup tarafından Ispartaspor başkanı ilan edilen Mehmet Aksın,açıklamalarına şöyle devam etti: “Bütün evraklar elimizde. Şu andan itibaren Ispartaspor"un klüp başkanı benim. Ispartaspor kulübü kongrelerle yönetim kurullarını oluşturur. Kulübün en üst yetki makamı yönetim kurullarıdır. Yönetim kurulları kendi aralarında yine oylama ile organ seçimlerini yapar. Kulüp ve dernekler hiçbir insanın tekelinde olamaz. Kimse kendi çıkarı ve düşüncelerine alet edemez. Zira yönetim kurulu alacağı oy çoğunluğu ile  karar alır ve bu kararları imza altına alır. Yönetim Kurulu üyelerinden herhangi birine yetki verir ve bu yetkiyi geri almaya sahiptir. İsmail Çalışkan önce bunu idrak etmelidir. Göreve geldiği andan itibaren İsmail Çalışkan, karar defterini kendi işyerinin işletme defteri imiş gibi yönetim kurulundan saklayarak alınacak ortak kararların ve kulübün menfaatlerinin önüne geçmiştir. Yönetim kurulu olarak verilen yetkiyi kendi menfaat ve çıkarları uğruna kullanmaya kalkıp, yönetim kurulunu hiçe sayarak Dernekler Kanununu çiğnediğinin kanısı oluşmuş ve bu şüphenin İsmail Çalışkan"ın birtakım kişiler adına vekalet çıkararak, para almak ve para vermekte olduğu yönetim kurulunca tespit edilmiştir. Ispartaspor"a kimse ipotek koyup, geleceği ile oynayamaz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Kulüp yönetim kurulu üyelerinin vermiş oldukları para ve yardımlar ellerindeki evraklarla kanıtlanmıştır. Yönetim, Çalışkan"ın "ödeme yaptım" dediği, "harcadım" dediği giderlerden şüphe duymuş olup söylediği meblağların gerçekle uyuşmadığını yönetim kurulu tespit etmiştir. Yönetim Kurulu üyelerinin kulüp adına yapmış olduğu Federasyon giderleri dahi, belge olarak ispattır. Ama Çalışkanın ödemeleri sanal ve hayalden başka bir şey değildir” dedi.