Özellikle Antalya'da, nikah ve düğün hazırlığı yapan çiftlerin 29 Şubat'ı tercih etmemesi nedeniyle evlendirme dairelerinde ve düğün salonlarında ciddi bir düşüş yaşanmış durumda.

Antalya'da, 29 Şubat tarihine denk gelen nikah sayılarında belirgin bir azalma görülüyor. Örneğin, normalde şubat ayında günde ortalama 5 nikah kıyılan evlendirme dairelerinde, bu tarih için başvuran çiftlerin sayısının oldukça az olduğu belirtiliyor. Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde de durum benzer şekilde seyrediyor. Özellikle Muratpaşa Belediyesi'nde sadece 1 çiftin 29 Şubat için başvuru yaptığı görülüyor.

Düğün hazırlığı yapan çiftlere de yansıyan bu durum, düğün salonlarında da hissediliyor. Şubat ayında düzenlenen düğünlerin sayısı genellikle 10 ila 18 arasında iken, 29 Şubat için plan yapan çiftlerin sayısının oldukça az olduğu gözlemleniyor. Bu durum, bazı düğün salonu işletmelerini 29 Şubat'a özel indirim kampanyaları düzenlemeye teşvik etmiş durumda.

Burdur – Antalya karayolunda tanker devrildi, yol kapandı Burdur – Antalya karayolunda tanker devrildi, yol kapandı

TUSKO Genel Başkanı Barış Ay'a göre, çiftlerin büyük çoğunluğu 29 Şubat'ta düğün veya diğer merasimlerini yapmak istemiyor. Bu durum, önemli günlerin tarihlerini unutanlar için bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Bazı düğün salonları, işletmecilerinin öncülüğünde kampanyalı fiyatlarla çiftlere cazip teklifler sunuyor