Kırmızı Et Fiyatlarına İndirim Geldi Kırmızı Et Fiyatlarına İndirim Geldi

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde, baraj sularının çekilmesi sonucu gün yüzüne çıkan taş evler ilgi çekiyor.

Sütçüler, tarihi ve kültürel değerleri ile doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor ve foto safari, trekking, oryantiring, dağcılık, cip safari, su sporları, yayla, kamp ve karavan turizmi gibi aktivitelerle birçok ziyaretçiyi cezbetmektedir.

Sütçüler'e yaklaşık 63 kilometre uzaklıktaki Darıbükü köyü, Kasımlar Barajı'nın suları altında kalan evleriyle tanınıyor. 2016 yılında Kasımlar Barajı inşaatı sırasında köyün bir kısmı sular altında kaldı, ve bu bölgedeki yaklaşık 25 ev de sular altında kalan yapılar arasında yer aldı. Ancak ev sahiplerine coğrafyaya uygun yeni konutlar yapılarak teslim edildi.

Yıllardır sular altında kalan taş evler, yaz döneminde barajdaki su seviyesinin azalmasıyla tekrar gün yüzüne çıkıyor. Köylülerin terk ettiği eski evler, sonbahar renkleriyle birleşerek muhteşem manzaralar oluşturuyor.

Darıbükü Muhtarı Hese Selçuk, Kasımlar Barajı inşaatı sırasında köyün ikiye bölündüğünü belirtti. Bazı evlerin sular altında kalacağını bildikleri için ev sahipleriyle iletişime geçerek yeni konutlar inşa ettiklerini veya mülklerin değerini ödediklerini açıkladı. Selçuk ayrıca, "Eski evler taşlardan yapıldığı için su altında kaldıktan sonra çürüme pek olmuyor. Özellikle sonbaharda bu manzaralar kartpostallık hale geliyor. İnsanlar buraya gelip fotoğraf çekiyor, ilk kez görenler şaşkınlıkla karşılıyor" dedi.