Isparta'da elektrik kesintisi ( 1 Mayıs çarşamba) Isparta'da elektrik kesintisi ( 1 Mayıs çarşamba)

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi ile Fiyatlar Artık Kontrol Altında

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, konut fiyatlarının daha şeffaf bir şekilde belirlenmesi ve fahiş değerlerle mücadele etmek amacıyla Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi uygulamasını hayata geçiriyor. Her mahalleye kurulacak olan bu merkezler, gayrimenkul değerlerini belirleyecek ve tapu işlemlerinde kullanılacak.

Tapular2

Gayrimenkul alım-satımında, vergi ödemelerinde veya kira tespitlerinde kullanılan eder belirleme sürecinde, Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi'nin devreye girmesi bekleniyor. Bu uygulama ile her mahalledeki ortalama gayrimenkul fiyatları belirlenecek ve vatandaşlar, alım yapacakları bölgenin değerini daha şeffaf bir şekilde görebilecekler.

Tapu

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, uygulamanın önemli bir adım olduğunu belirterek, çok yüksek veya düşük fiyatların önüne geçilmesinin yanı sıra vergi kaçakçılığına da engel olacağını ifade etti. Ayrıca, bu uygulama sayesinde vatandaşların alım yapmayı düşündükleri bölge veya semtin ortalama fiyatlarını görmeleri sağlanarak daha bilinçli kararlar almaları hedefleniyor.

Sektördeki ekonomik sıkıntılara çözüm olarak görülen bu uygulama, gayrimenkul piyasasındaki fiyatların normalleşmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.