Hackerlar finans, otomotiv ve sağlık sektöründeki şirketlere saldırılar düzenleyerek milyonlarca dolar para kazanıyor. Özellikle ransomware ve trojan yazılımları ile saldırılar gerçekleştiren kötü niyetli kişiler şirketlerin korkulu rüyası haline geldi.

Evil Corp hack grubu kurucuları Maksim Yakubets ve Igor Turashev uzun süredir finans sektörüne saldırı düzenliyor. Geçmişte Bugat ve Cridex olarak bilinen ve şimdiki adı Dridex olan zararlı yazılımı geliştiren hackerlar finans sektöründen toplamda 100 milyon dolardan fazla para çalmayı başardı.

Maksim Yakubets ’in suçlamaların haricinde yine finans sektörü için yazılan ve 70 milyon dolar zarara sebep olan Zeus isimli zararlı yazılım ile ilişkisisi olduğu da ileri sürüldü. FBI, Rus siber suçluların kimliğini Birleşik Krallık ’taki Ulusal Suç Ajansı ’nın (NCA) yardımıyla keşfetti.

Ortak soruşturma neticesinde hackerların devlet destekli siber saldırılar gerçekleştirerek gizli belge çaldıkları ve Rus hükumetine yardım ettikleri tespit edildi. ABD Adalet Bakanlığı Rus hackerlar için tarihin en büyük ödülünü ortaya koydu. Evil Corp üyelerinin yakalanmasına yardım edecek kişilere 5 milyon dolar ödül verilecek.

Hacker grubunun Kaliforniya, Illinois, Massachusetts, Ohio, Teksas, Washington, Iowa, Kentucky, Maine, New Mexico ve Kuzey Carolina dahil olmak üzere 21 belediyeyi mağdur ettiği belirlendi. Hazırlanan Dridex, kurbanların güvenlik önlemlerini aşmak için özel olarak tasarlandı. Ayrıca Dridex ileride fidye yazılımının yüklenmesini sağlayabilmek için bazı özellikler barındırıyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur