Daha önce iki akıllı saati de detaylı bir şekilde incelemiştik. İki saatin ayrı inceleme videolarını izlemek isterseniz, aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Şarjı bitmeyen saat Huawei Watch GT 2 inceleme

Şarjı bitmeyen akıllı saat Huawei Watch GT 2 inceleme videosuyla karşınızdayız. Bakalım Huawei Watch GT 2, ne kadar yetenekli ve şarjı gerçekten 2 hafta gidiyor mu?

Apple Watch Series 3 inceleme!

Apple'ın yeni akıllı saatin Apple Watch Series 3 inceleme videosu ile karşınızdayız. Bakalım bu yeni nesil saat ne gibi özellikler sunuyor?

Şimdi dilerseniz sizi Apple Watch 3 vs Huawei Watch GT 2 karşılaştırma videomuzla baş başa bırakıyoruz. İki saatin özelliklerini okumak istiyorsanız onları da videonun altından okuyabilirsiniz. İyi seyirler…

Apple Watch 3 vs Huawei Watch GT 2

Tasarım özellikleri

Apple Watch 42mm, Aluminyum kasa ve kompozit arka malzeme. 32.4 gram ağırlık.

Huawei Watch GT 2 46mm, Paslanmaz çelik çerçeve, seramik arka malzeme,  41 gram ağırlık.

Her iki saat de 50m suya karşı dayanıklılık sunuyor.

Batarya özellikleri

Apple Watch 42mm, 341 mAh batarya ve 18 saat karışık kullanım süresi veriliyor. Deneyimlerime ve kullanımıma göre maksimum 2 gün pil ömrü.

Huawei Watch GT 2 46mm ise 455 mAh gücünde batarya ile geliyor ve 2 haftaya kadar pil ömrü sunuyor. Anlık stres ve nabız ölçme ile beraber her zaman açık ekran ile pil ömrü 7 – 8 güne düşebiliyor.

Ekran özellikleri

1.65 inç büyüklüğünde OLED ekrana sahip olan 42mm’lik Apple Watch 3, 390 x 312 piksel çözünürlük, 303 ppi piksel yoğunluğu ve 1000 nite kadar parlaklık sunuyor.

1.39 inç büyüklüğünde 454 x 454 piksel çözünürlüğünde OLED ekran ile beraber gelen Huawei Watch GT2, 326 ppi piksel yoğunluğu sunuyor.

Huawei Watch GT2, daha yüksek bir piksel oranı bizlere sunuyor. Ayrıca her zaman açık ekran özelliği de Huawei Watch GT2’de mevcut. Apple Watch 3’ün ekran parlaklığı ise maksimumda daha iyi.

Telefonla görüşme ve bildirimler

Hem Apple Watch 3 ile hem de Huawei Watch GT 2 ile telefonla görüşebilirsiniz. Müzik dinleyebilirsiniz.

Apple Watch 3 ile bildirimlere yanıt verebiliyorken ve bildirimleri açabiliyorken, Watch GT 2 ile sadece gelen bildirimleri görebiliyorsunuz. Gelen bildirimi tam olarak açıp, görüntüleyememe ihtimaliniz de oldukça yüksek.

Apple Watch 3’ün geniş bir uygulama desteği söz konusu. Ayrıca saat ile ilgili uygulamaları ve saatin ayarlarını uygulamadan telefonla da gerçekleştirebiliyorsunuz.

Huawei Watch GT 2, Huawei Health uygulaması üzerinden ayarlanıyor. Uygulama yüklenmiyor. Ayrıca kadran çeşitleri de daha kısıtlı.

Arayüz akıcılığında ise avantaj Apple Watch 3’ten yana.

Bağlantı özellikleri

Apple Watch 3, GPS ve altimetre ile beraber geliyor. Diğer sensörler ise Hız ölçer, Jiroskop, Kalp Atış Sensörü, Barometre

Ayrıca Wifi, Bluetooth 4.2, NFC gibi kablosuz bağlantıları da destekliyor.

Huawei Watch GT2’nin kablosuz bağlantılarına baktığımızda ise bulunmuyor. Bluetooth 5.1 bağlantısı ile beraber gelen saatte sadece Çin sürümünde NFC bağlantısı mevcut. GPS, altimetre, Hız ölçer, jiroskop, barometre gibi sensörler de Huawei Watch GT 2’de bulunuyor.

Huawei Watch GT2, anlık stres ve nabız takibi yapabiliyorken, uyku kalitenizi de ölçebiliyorsunuz.