KGI Securities analistlerinden Ming-Chi Kuo tarafından yapılan yeni açıklamalara göre Apple’ın ARM tabanlı MacBook çalışmaları, 12 ile 18 ay sonunda yeni bir ürün olarak kendini gösterecek. Aslında Ming-Chi Kuo tarafından bu iddia, ilk olarak 2018 yılında ortaya atılmıştı. Apple ile ilgili sızıntı bilgiler ile popüler olan Kuo’nun yeni açıklamaları da tutarlılığını koruyor ve 2021 yılını işaret ediyor.

MacBook Pro 16 inç inceleme!

MacBook Pro 16 inç inceleme videosu ile karşınızdayız. Bu videomuzda gelmiş geçmiş en güçlü MacBook modeline yakından bakıyoruz. MacBook Pro 16 inç özellikleri ile neler sunuyor?

MacBook Pro

Apple tarafından ise şimdiye kadar bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmış değil. Ancak özellikle ARM tabanlı işlemci geliştirme konusunda yapılan işe alımlar söz konusu olduğunda, bilgilerin doğruluk payının olduğu izlenimi güçleniyor.

Apple’ın Mac modellerinde kullandığı işlemciler için Intel ile yollarını ayırmak istemesi hakkında belli dönemlerde yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Bunların temel sebebi arasında Intel’in, Apple’ın beklentilerini tam olarak karşılayamaması gösteriliyor. Daha önce fansız MacBook modeli için de yine benzer bilgiler ortaya çıkmıştı.

Son olarak şunu da belirtmek gerekiyor ki eğer ARM tabanlı MacBook modeli resmi olarak tanıtılsa dahi, yakın zamanda tamamıyla Apple’ın Intel ile yollarını ayırması söz konusu olmayacaktır. Zira şu an için ARM tabanlı işlemciler, Mac Pro gibi üst seviye modellerde kullanılan Intel Xeon işlemciler ile rekabet edebilecek düzeyde değil.