Bildiğiniz gibi Google, 2016 yılından beri internet sitelerini kullanıcılara listelerken telefon dostu bir deneyim sunmaya çalışıyor. Telefonlar için optimize edilmiş siteleri öne çıkaran Google, bahsedilen özelliği birkaç yıldır geliştirmeye çalışıyor.

Birkaç yıldır denediği mobil dizin özelliği ile şirket, mobil olarak yapılan aramaların çoğunu stabil hale getirmişti. Yıllar içinde ve yavaş seyreden bu özellik için son durağa gelindi.

Mobil özelliği son aşamada görmemiz için Eylül ayını işaret eden Google, belirlenen tarihten itibaren tüm internet sitelerinin mobil sürümlerini endekslemeye başlayacak.

Google daha önce zaten mobil cihazlara yönelik endeksleme kullanıyordu ancak bu değişiklik ile birlikte telefon dostu dizine ekleme işlemini tüm alan adlarına uygulayacak. Bu da mobil uyumlu bütün internet sitelerinin telefonlarda daha stabil bir şekilde çalışmasını sağlayacak anlamına geliyor.

Google mobil dizin özelliği eylülde hazır

Milyarlarca site olduğu için geçiş yıllardır devam ediyor. Şu ana kadar geçen sürede ise Google arama sonuçlarında gösterilen sitelerin yüzde 70’ni uyumlu hale getirdiğini aktaran şirket bunu yüzde 100’e kadar çıkartmayı hedefliyor.

Google , 2016 yılında, siteleri telefon dostu sayfalara göre sıralayan mobil dizin özelliğini denemeye başlamıştı ve şirket , aramalarının çoğunu 2018’de mobil uyumlu hale getirdi.

2019 yılına kadar gerçekleşen gelişmeler ile son noktaya gelen mobil dizin özelliği eylül ayında kullanıma tam anlamıyla giriyor.