Geçtiğimiz hafta iOS 13.3 Public Beta 1 ’in sunulmasının üstünden çok vakit geçmeden, bugün de iOS 13.3 Public Beta 2 yayınlandı. Apple ’ın bu güncelleme hamleleri yeni iOS 13 ile birlikte gelen sorunların kısa süre içerisinde çözüleceğine işaret ediyor gibi duruyor.

Şirket iOS 13.3 ’ün geliştiriciler için olan beta sürümünü yayınlamasının ardından 3 saat içerisinde Public Beta sürümünü de kullanıcılara sundu. Kullanıcıların da hızlı bir şekilde deneyimleyerek, sorunları bildirmesini isteyen şirket güncellemenin son halini de kısa süre içerisinde sunacak gibi duruyor.

iOS 13.3 Public Beta 2 özellikleri

Yeni güncelleme ile birlikte Safari artık NFC, USB ve Lightning FIDO2 uyumlu güvenlik anahtarlarını desteklemektedir. Bu özellik Beta 1 içinde mevcuttu, ancak Beta 2 sürüm özellikleri içerisinde ilk kez onaylandı.

Önceki sürümden farklı olarak “Communication Limits” adlı yeni özelliği ile belirli zaman dilimleri için istemediğiniz kişileri engelleyebileceksiniz. Ayarladığınız zaman diliminin bitmesinin ardından engel otomatik olarak kaldırılacak.

Ayrıca mesajlardaki Memoji etiketlerini devre dışı bırakma seçeneği de Beta sürümüyle birlikte geliştirilenler arasında. Watch logosu, siyah yerine gri bir simge ile değiştirildi ve My Find bölümüne güncellenmiş bir AirPods Pro simgesi eklendi. Ayrıca Haber uygulamasının “Thumps-Up” ve “Thumbs-Down” düğmelerinin yanı sıra sayfalar arasında geçiş yapmak için ileri geri seçenekleri de yeni güncelleme ile gelen özellikler arasında.

Bu tasarımsal özelliklerin yanı sıra, birçok ağ problemi de yeni beta sürümüyle giderilmiş durumda. İOS 13.3 Public Beta 2 ’yi indirip yüklemek için Apple ’ın beta programına kaydolabilirsiniz. Zaten bir profile sahipseniz, en son beta sürümünün kurulumuna başlatmak için Ayarlar -> Genel -> Yazılım Güncelleme bölümüne gidin veya “Otomatik Güncellemeler” etkinse otomatik olarak kurulmasını bekleyebilirsiniz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur