Samsung Exynos işlemciler ile birlikte, toplamda dört farklı işlemci üreticisi bulunuyor. Rakiplerini geride bırakmak isteyen Samsung, 6 nm mobil işlemciler için harekete geçmiş durumda. Samsung’un planlamalarına göre, 7 nm ve 6 nm EUV işlemcilerin üretim kapasitesi 2020 yılının sonuna kadar toplamda üç katına çıkacak. 6 nm işlemcilerin, bütün Samsung cihazlarında kullanılması beklenmiyor. Bunun için bir yandan da 7 nm üretime devam edilecek.

Samsung, 2018 yılının Mayıs ayında 7 nm yonga üretimine başlamıştı. Böylece Ağustos 2019’da 7 nm üretimden geçmiş Exyons 9825‘e sahip Note 10 ailesi piyasaya sürülmüştü. Güney Koreli teknoloji devinin ileri yıllardaki planlarına bakılırsa, 4 nm ve 5 nm ürün geliştirmelerine odaklanılacak. Bu sırada, bir yandan da 3 nm için hazırlıklara başlanacak.

Samsung’un yeni işlemcilerini üreteceği tesislerin beş tanesi Güney Kore‘de, bir tanesi de Amerika Birleşik Devletleri‘nde bulunuyor. Bu fabrikalarda Qualcomm, Intel ve NVIDIA gibi büyük markalar  için de çip üretimleri devam ediyor. Coronavirüs sebebiyle birçok firmanın fabrikaları üretimi durdurmuşken, Samsung’un işlemci üretimi tam gaz devam edeceğe benziyor.