Daha önceden alınan karar doğrultusunda 31 büyük kasaba antre çıkış yasağı kapsamına alınmıştı. Alınan bu karar için bakanlıktan açıklama geldi. Adana, Ankara, Antalya, Açık Fikirli, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van yasaklanmış kapsamına alınmıştı. Bu şehirlerde giriş ve çıkış yapmaya kısıtlama getirilmişti.

Daha önceden alınan kararla kara, deniz ve hava yolu ile giriş ve çıkışlar 3 Mayıs 2020 Pazar 24:00’a dek sınırlandırılmıştı. Ama konunun yarın yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirileceği bildirildi. bu nedenle yasağın pazartesi 00.00’a kadar uzatıldığı duyuruldu.

Bakanlık yasağın ilerideki dönemde nasıl olacağına dair kararın Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendireceğini bildirdi. Vatandaşlar istisnalar edinmek üzere 31 şehirde, kent değişikliği yapamayacak.

Laf konusu şehir halkı giriş çıkış yasağı için gerekli tedbirlerin il valiliklerince alındığı belirtildi. Önlem kapmasında alınan yasaklanmış kararına uymayan vatandaşların, Umumi Hıfzısıhha Kanunun 202’nci maddesi gereği para cezasına çarptırılacağı belirtildi. Konusu suç teşkil eden durumlarda da Türk Cinayet Kanununun 195’inci maddesi dahilinde adli işlem yapılacağı belirtildi.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur