Takriben 2 hafta önce kendisine ait olan aylık kullanıcı sayısı rekorunu yeni bir rekor ile tazeleyen hemen olan mesajlaşma servisi, kullanıcılar tarafıından tercih edilmeye devam ediyor. Pavel Durov kadar geliştirilen bu hizmetin geleceği parlak görünüyor.

Rusya merkezli Telegram, uçtan uca şifreleme altyapısını kullanıyor. Bu bağlamda kullanıcılarının güvenliğine odaklanan bu yazılım, rakiplerinin ardından kalmıyor. Peki kendisi toplamda kaç defa indirildi?

Google Play Store’un yayımladığı bilgiye göre 500 milyon kere indirilme barajını geçen başarılı uygulama, Pavel Durov liderliğinde büyümeye devam ediyor. Bilindiği üzere Pavel Durov, Rusya’nın sosyal medya platformlarından biri olan VK’nin de kurucusu olarak kariyerine devam ediyor.

Tam adı Vkontakte olan VK, günlük 1.5 milyon kullanıcısı ile kendisinden laf ettirmeye devam ediyor. Bu bağlamda VK kullancıılarına Telegram’ı da öneren Durov, kendi uygulamasının gücüne güveniyor.

Telegram

Herhangi bir Android tabanlı akıllı telefona önceden yüklenmiş bir şekilde gelmeyen Telegram, indirilme konusunda rakiplerine yetişmeye çalışıyor. Zira WhatsApp toplamda 5 milyar kez indirildi. Google Mesajlar ise toplamda 1 milyar kere indirildi.

Telegram’ın bu başarısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur