PC üzerinden kullandığınız birçok oyun platformu arkadaşlarınızın o an oynadığı oyunları sizlerle paylaşıyor ve o oyunlara erişebilmenizi sağlıyordu. Özellikle Steam bunu en iyi yapan dijital dağıtıcılardan biriydi. Şimdi ise sıra oyun konsollarına geldi.

Xbox One için gelen yeni güncelleme sayesinde, arkadaşlarınızın oynadığı oyunlar hakkında daha fazla bilgi edinebileceksiniz. Hatta daha fazla bilgi edinmekle kalmayıp, aynı zamanda onları satın almanızı, yüklemenizi veya oynatmanızı sağlayan yeni bir kılavuz güncellemesi geliyor.

Satın almaktan daha fazlasını düşünüyorsanız, sizi oyunun resmi sayfasına götürerek de tüm detayları sizlerle paylaşıyor. Daha fazla ayrıntı toplamak için bir arkadaşının profilini seçiyorsun, üstüne tıklıyorsun, oynadığı oyunun ismi ve yükle seçeneği çıkıyor ona tıklayarak karşına çıkan sekmelerden oyunu indirebilir veya daha fazla detay öğrenebilirsin.

Şirketin üst düzey yöneticilerinden Larry Hryb, özelliğin ekran görüntüsünü de Twitter üzerinden paylaşarak, güncellemenin yakında kullanıcılara ulaşacağını bildirdi. Tweet içindeki video ile de yeni güncellemenin getireceği tüm süreci öğrenebilirsiniz.

We are starting to roll out a new feature for Xbox One: Directly from the Guide you will be able to quickly get more information on a game your friend is playing – with a link to play it (if installed), install (if you own it) or buy it + a link to the official club pic.twitter.com/VpVGqPzI6u

— Larry Hryb (@majornelson) November 19, 2019

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur