Xbox Series X tasarımı, şimdiye kadar tasarlanan hiçbir konsol ile benzerlik göstermiyor. Oldukça büyük gelen konsolun bu boyutlarda gelmesinin nedeni büyük ihtimalle artan güç tüketimi. Ekran kartları ve işlemciler güçlendikçe, güç tüketimleri de artmaya başlıyor. Tüketim arttıkça, sıcaklık da artmaya başladığı için, konsolların daha kolay soğuyacağı bir tasarım tercih edilmiş.

Yeni yayınlanan bazı raporlara göre, Series X içerisinde yer alan ekran kartı, AMD ’nin 2019 yılında sunmuş olduğu tüm kartlardan daha performanslı. Xbox Series X, işlemci tarafında Zen 2 mimarili AMD Ryzen işlemcileri tercih etmiş durumda. Ancak bu işlemciler, büyük ihtimalle 7 nm üretim sürecinden geçmemiş ürünler.

Konsolun tasarımcısı ise konuyla ilgili “Konsollarda tasarım ve performans iki kilit konu olarak kabul edilir. Birbirlerinden bağımsız gibi görünseler de, performansa etki eden en büyük faktörlerden birisi tasarımdır. Ürünün içinde kullanılan grafik birimi, AMD ’nin 2019 yılı içerisinde çıkardığı tüm ekran kartlarından daha performanslı. Bu da güç tüketimini büyük oranda arttırıyor. Bu yüzden, konsolun iyi bir performans sunabilmesi için farklı bir tasarıma gitmemiz gerekiyordu. Bu tasarım, üretim ve nakliye alanlarındaki masrafları da büyük oranda arttırıyor. İlk defa fiyat ve performans oranını ortadan kaldıran bir konsol ile karşı karşıyayız. Geleneksel anlayış, bir konsolun fiyatının kaçınılmaz tavizlerle performansa karşı dengelemesidir. Ancak burada Series X ’in mümkün olduğu kadar modern teknolojiyi bir arada bulundurmasını sağladık.” açıklamalarında bulundu.

Microsoft, açıklamalara göre Xbox Series X performansı konusunda iddialı görünüyor. Ürünün 8K çözünürlük desteğinin olması da bunu kanıtlar nitelikte. Gelecek yıl tanıtılan PlayStation 5 ise hala merak konusu.

Siz Xbox Series X hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur