Başdeğirmen: Daha fazla hizmet alacağız Başdeğirmen: Daha fazla hizmet alacağız

Abdulkerim Çay, "İştirak şirketlerimizle birlikte takribi 84 bin olan çalışan sayımızı, 10 yıl sonunda 150 bin çalışana ulaştırmayı hedefliyoruz.’’ dedi. Farklı pozisyonlarda işe alımların gerçekleşeceği belirtildi.

THY'nin duyurduğu iş ilanları arasında 'Take-Off 101', 'Take-Off Jr.' ve 'Take-Off Cadet' programları bulunuyor. Bu programlar çerçevesinde uçuş ve yer çalışanı olarak çeşitli pozisyonlarda alım yapılacak.

Take-Off 101 programı, Lisans 3. sınıf ve 4. sınıf öğrencilerine öğrenimleri devam ederken, çalışma deneyimi kazanma fırsatı sunuyor. 1 Ocak 1998 ve sonrasında doğmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençlerin başvurabileceği bu programa, 3. ve 4. sınıfta öğrenim gören öğrenciler katılabilecek.

Take-Off Jr. programı ise Lisans son sınıf öğrencilerine ve yeni mezunlara kariyerlerinde uçuşa geçme fırsatı sunuyor. İlanlarda, iyi derecede İngilizce bilen, iletişim yeteneği güçlü, yenilikçi fikirler üretebilen ve takım çalışmasına yatkın adayların tercih edileceği belirtiliyor. Bu programa 1 Ocak 1997 ve sonrasında doğmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler başvurabilecek.

Take-Off Cadet programı ise lisans mezunu ve 31.12.2003-01.01.1994 tarihleri arasında doğmuş kişilere yönelik. Bu programa başvuran adaylar, Türk Hava Yolları'nda ikinci pilot adayı olarak yetiştirilecek ve işe alım sürecinde başarılı olanlar 2 yıl boyunca eğitim alacaklar.

İlanlara başvurular 10 Mart 2024 tarihine kadar kabul edilecek. Take-Off Cadet programı için son başvuru tarihi ise 30 Nisan 2024 olarak belirlendi.

Haber Merkezi