Türk Savaş Gemileri KKTC'ye Ziyaret Gerçekleştirecek, ABD Savaş Gemisi Güney Kıbrıs'a Demirledi

Türkiye'nin savaş gemileri, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Gazimağusa ve Girne kentlerindeki limanlara ziyaret düzenleyecek. KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, TCG Bandırma korvetinin Gazimağusa Limanı'na, TCG Bartın korvetinin ise Girne Limanı açıklarına ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu

Açıklamada, "30 Ağustos 2023 tarihinde 10.00-17.00 saatlerinde TCG Bandırma (F-502) korveti Gazimağusa Limanı'nda, TCG Bartın (F-504) korveti ise Girne Limanı açıklarında alargada halkın ziyaretine açılacaktır." denildi.

Diğer bir gelişme olarak, ABD'ye ait bir savaş gemisi olan USS Roosevelt, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Larnaka Limanı'na demir attı. Rum basınında yer alan haberlere göre, USS Roosevelt'in liman ziyaretleri kapsamında Larnaka'ya geldiği ifade edildi.

Haberlerde, İspanya'daki Rota Donanma İstasyonu'ndan GKRY'ye planlanmış bir ziyaret kapsamında gelen ABD savaş gemisinin, burada rutin bakım işlemlerinin yapılacağı, yakıt ve su depolarının doldurulacağı bilgisi verildi.

USS Roosevelt'in Ağustos başında Letonya'yı ziyaret ettiği ve ardından Akdeniz'deki 6. Filo operasyon bölgesine döndüğü belirtildi. Gemisinin Kıbrıs'tan ayrılma tarihine ilişkin ise henüz bilgi bulunmadığı vurgulandı.

aG2Pg_1693151081_1706