Öğrenciler ve öğretmenlere bahar havası estirecek müjde! Öğrenciler ve öğretmenlere bahar havası estirecek müjde!

Türkiye, yaklaşan seçimlere rağmen önemli projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu süreçte en merak edilen projelerden biri olan Karadeniz gazı projesi, bugün Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde ilk kez karaya çıkarıldı.

Karada 8 bin, denizde 2 binden fazla personelin çalıştığı projede ilk fazda üretilen doğalgaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla devreye alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada iki müjdeyi de açıkladı.

İlk müjdesi olarak, vatandaşların evlerinde kullandıkları doğal gazı bir yıl boyunca ücretsiz vereceklerini duyurdu. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak suyu ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gaz bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecek. Bu uygulama, pek çok hane için doğal gaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor.

İkinci müjde ise Türkiye genelindeki konutlarda doğal gaz tüketiminden bir ay ücret alınmayacağıydı. Yani, sadece mutfak ve sıcak su değil, ısınma dahil doğal gaz tüketiminin tamamı bir ay boyunca ücretsiz olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaktığı meşale ile yerli doğalgazın karaya ulaştırılmasının ve şebekeye bağlanmasının simgesel anlamını da vurguladı.

Karadeniz gazı projesi, Türkiye'nin enerji bağımlılığını azaltması ve yerli kaynaklarını kullanması açısından büyük bir önem taşıyor. Bu projeyle birlikte Türkiye, enerji sektöründe güçlü bir ülke olma yolunda önemli bir adım atmış oldu.