Isparta Valiliği himayesinde Isparta Belediyesinin desteğiyle Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen kapsam,uygulama ve içerik bakımından Türkiye'de bir ilk olan Isparta Zeka Oyunları Cahit Arf Ligi Projesi Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde 11-12 Mayıs 2022 tarihlerinde öğrencilerin tatlı heyecanıyla devam ediyor. 

Öğrencilerin dikkat,odaklanma,muhakeme yeteneği,problem çözme beceri ile analitik,eleştirel,stratejik becerileri gibi üst düzey zihinsel yetkinliklerini geliştirmeyi hedefleyen Isparta Zeka Oyunları Cahit Arf Ligi Projesine, Isparta geneli 167 okuldan 12 ilçeden 540 ilkokul ve ortaokul öğrencisi ile müsabakalar tüm hızıyla devam ediyor.

Ocak ayında başlayan proje Haziran 2022 tarihinde sona erecek. Isparta Zeka Oyunları Cahit Arf Ligi Projesi kapsamında ilkokul ve ortaokul düzeyinde 8 kategoride maçlar gerçekleştiriliyor. 01-02 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak olan müsabakalar ile Lig maçları sonlandırılacak. Lig Müsabakaları sonucunda her kategoriden 8 öğrenci olmak üzere toplam 64 öğrenci 15 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Final musabakalarıyla bitecek. Heyecanın dorukta olduğu Isparta Zeka Oyunu Cahit Arf Ligi Projesi, öğrencileri hem eğlendiriyor hem  düşünmeyi öğretiyor hem de vakitlerini daha etkin ve verimli geçirmelerine olanak tanıyor.

Alex De Souza Antalya'da Alex De Souza Antalya'da