Sağlık turizmi, ülkemizde son yıllarda bir sektör haline dönüşümün simgesi haline geldi. Bölgesel çapta önemli hizmet veren Türkiye, sağlık turizminde öncü ülkelerden biri. Hem bölgesinde hem dünya çapında pek çok insanı misafir eden Türkiye, bu alanda iyi konumda yer alıyor. Ülke içinde sağlık hizmeti veren kuruluşların başarısı dünya çapında takdir topluyor. doktorumsun.com gururu zirveye taşımayı hedefleyerek Türk sağlık sistemini dünyaya sunmaya hazırlanıyor.

Her geçen gün sağlık turizmi için hizmet veren kuruluşların sayısı artıyor. Pandemi öncesinde büyük bir ivme yakalayan sağlık turizmi, kısmen zorluk yaşadı. Ancak bu dönemde de coronavirüs tedbirleri alan hastaneler hizmet verdi. Şimdi ise covid-19’un etkilerinin azalmasıyla birlikte sağlık turizminin önü açıldı.

Sağlık turizmi son 3 yılı nasıl geçirdi?

2020 yılına gelene kadar sağlık turizmi iyi bir ivme yakaladı. 2019 yılının verileri sağlık turizminde Türkiye’nin nereye geldiğini gösteriyor.

2019 yılında sağlık turizmi kapsamında 662 bin turist ülkemizi ziyaret etti. Yurt dışından gelerek hizmet alan insanların ülkemizde bıraktığı döviz ise 1 milyar doları geçti. 2020 yılında ise covid-19 nedeniyle azalma yaşandı. Bir önceki seneye göre yüzde 50’li düşüş oldu.

2020 yılında Türkiye’den sağlık alanında hizmet alan turistlerin sayısı 388 binde kaldı. Salgının azalması ve normalleşmesi süreciyle birlikte 202” yılı sağlık turizmi için yeniden canlandı. Hemen hemen 2019 yılının rakamlarına ulaşıldı. 2021 senesinde 642 bin kişiye hizmet veren Türkiye, yine en çok tercih edilen ülkeler arasında yer aldı.

Türkiye sağlık turizminde en çok hangi branşta hizmet veriyor?

Sağlık turizmi dediğimizde aklımıza ilk olarak saç ekimi geliyor. Ancak sadece saç ekimi üzerine hizmet verilmiyor. Göz ve diş hastalıkları başta olmak üzere; kadın hastalıkları, iç hastalıkları, tıbbi biyokimya, genel cerrahi, ortopedi ve travmatoloji, enfeksiyon hastalıkları ve kulak-burun-boğaz hizmetleri sağlık turizminde tercih ediliyor.

Doktorumsun ve Yönetim Kurulu başkanı Murat Kaynak sağlık turizmini önemsiyor

Sağlık sektörünün yıllarca içinde olan Murat Kaynak, şimdi yeni projesiyle beraber bu sektörde hizmet veriyor. Gelişiminde büyük katkıları olan doktorumsun.com sitesini faaliyete geçirdi. Platformun Yönetim kurulu Başkanı olan Murat Kaynak, yurt içi ve yurt dışında sağlık sektöründe birçok yenliğe imza atıyor. Sağlık turizmiyle de yakından ilgilenen Kaynak, bu alandaki başarıları daha fazla geliştirmek istiyor.

Murat Kaynak kimdir? Sağlık turizmine katkısı nedir?

Onur Kalınbaldır Bugün Vefat Etti Onur Kalınbaldır Bugün Vefat Etti

doktorumsun.com sitesinin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktayım. Ayrıca sağlık sektörünün içinde 10 yılı aşkın süredir bulunuyorum. Aktif bir şekilde bu alanda gelişim gösterdim.

Bazı eksiklerini görerek sağlık turizmine etkisini gösterecek başarıları sağladık. doktorumsun.com gibi bir platformu hayata geçirerek bu alanda söz sahibi haline geldik. Bunun için 1,5 yıldır ben ve ekibim ciddi bir çalışma yaptı.

doktorumsun.com fikrinin ortaya çıkmasından en büyük etken böyle bir ihtiyacın olmasıydı. Bu ihtiyacı tespit ettik. Bizim orataya çıkardığımız projelere benzer pek çok girişim daha öncesinde yapılmıştı. Bu alanda güçlü ve eski olan platformlar var. Ancak biz burada eksik yanlarını tespit ederek daha güçlü şekilde kurulum yaparak ilerledik.

doktorumsun.com sitesini farklı kılan nedir?

Ben bu sistemin en farklı yanını hasta hekim ilişkisi olarak yorumluyorum. Yani insanlar direkt hekimle iletişime geçebiliyor. Ayrıca bunu sağlık turizmi sektörüne yayıyoruz. Bu alanda düzgün ve nitelikli bir iş olmasın hedefliyoruz. Yukarıda da bahsedildiği gibi 2019 yılından bu yana ülkemizde ciddi bir sağlık turizmi oluşmuş durumda. Biz bunlara yol gösterici oluyoruz.

doktorumsun.com projesi sağlık turizmini önemsediği için Türkçe’nin yanında İngilizce ve Arapça dillerinde de destek sağlıyor. Şu an teknolojinin imkanlarından faydalanarak sağlık turizminde daha iyi bir hizmet

veriyoruz ve bunu daha iyi bir noktaya taşımak istiyoruz. 6 ay içinde sağlık turizminde daha iyi gelişmeler yaşayacağımızı düşünüyorum.

doktorumsun.com kullanıcılara neler sunuyor?

Platformun çok basit bir kullanımı mevcut. Herkes kendi bölgesinde istediği hekimi seçebiliyor. En yakın hekime ulaşarak iletişime geçebiliyor. Hekim ile ilgili tüm bilgileri erişebiliyor. Örneğin, sosyal medya hesaplarına bakarak, hastalar bilgi sahibi oluyor.