Antrenman yapmak şüphesiz sağlıklı kalmak için oldukça önemli. Kas geliştirmek isteyen kadın ve erkekler uygun antrenmanları yaparak istediği vücut formuna kavuşabilir. Peki antrenman haftada kaç gün yapılmalı, bunun cevabını işin uzmanı Erbay Karakaya'dan öğrenelim. 

Antrenman ne kadar sıklıkla yapılmalı? Haftalık olarak düşündüğümüzde ne kadar süreci kapsıyor? 

Aslında bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişiyor. Şöyle anlatayım, her insanın vücut yapısı olarak antrenmanları kaldıramayabilir. Bazı kişiler 6 gün boyunca antrenman yapabilirken bazıları ise sadece 2 günü kaldırabilir. Ben genel olarak haftada minimum 3 gün antrenman yapılmasını öneriyorum. Maksimumu size 6 gün olarak söyleyebilirim. Ancak şu var ki haftanın her günü yapmak yorucu olabilir o nedenle 1 gün dinlenmeye ayırmak iyi olacaktır.

Gıda Desteği Başvuruları Devam Ediyor Gıda Desteği Başvuruları Devam Ediyor

Hemen herkes biliyor ama bir daha dile getirmekte fayda var. Antrenman yapmak kişiye ne katar? 

Evet, herkesin bildiği şeyler aslında. Antrenman yapmak kişiye başta sağlık katar. Vücudun kas kitlesini geliştirir. Sağlıklı vücuda sahip olmak sadece biyolojik değil aynı zamanda psikolojik olarak da kişileri rahatlatır. Bedensel değil de zihinsel olarak yorgun ayrıldığınız işten sonra biraz antrenman yapmak inanılmaz iyi gelecektir. İnsana özgüven katar, cesaret verir. Bunu bana anlatan çok öğrencim var. Ben de onları dinledikçe mutlu oluyorum.

Antrenman yapmamalı dediğiniz kişiler oluyor mu? 

Öğrencilerim içinde geçici olarak antrenman yapmamasını önerdiklerim oluyor tabi. Neden diye sorarsanız, önemli bir ameliyat geçirmiştir mesela. Bu onun için sıkıntı çıkarabilir. Geçirdiği rahatsızlığa göre de egzersizleri ayarlıyorum. Yorucu ve vücuda zarar verici antrenman yapmamaları için uyarıyorum. Zaten antrenman da dikkatli yapıldığı sürece iyileştirici etkiye sahip. Dikkatli çalışmak ve azimli davranmak, haftanın belirli günlerinde antrenman yapmak sağlıklı vücuda sahip olmak için çok önemli.