TOPU RAKİBE BIRAK,  KONTRA  ÇIK, BU   BAMBAŞKA BİR TAKTİK…  

Bim İndirim Günleri Yarın Başlıyor Bim İndirim Günleri Yarın Başlıyor

  Isparta 32 spor, İskenderunspor AŞ.  engelini zor  da olsa  geçti. (2-1)  
    TFF 2. Lig kırmızı gurup 7. Hafta açılış maçında akdenizin iki güzide takımı karşı karşıya geldi. 6 bin civarında seyircinin  90 dakikayı  solu soluğa izlediği maç çekişme-heyecan-hırs ve tempolu geçerken, bu maç bu güne kadar kendi saha ve seyircimiz önünde oynadığımız  en zor maçlardan biri oldu, bu bir… 
    İki, bugüne kadar Isparta’ya gelen en iyi ve en iyi kondüsyona sahip takımlardan biri İskenderunspor  takımı oldu ve genç ekip  çok takımın içeride - dışarıda  canını  çok yakacağa benziyor.   
    Üç…  Isparta’da ilk defa evimizde (TOPU RAKİBE BIRAKIP,  KONTRALARLA ÇIKTIK) bu BAMBAŞKA  taktikti,  ilk devrede tuttu. Maçın ilk 14 dakikasına kadar  atağımız yoktu, kornerimiz yoktu…  15’te bir çıktık, pir çıktık… 
Sağ kanattan Alim gitti, topu sürdü ceza yayı üzerinden çok sert vurdu top  18 içindeki yani (mayın tarlasında)   İskenderunsporlu  defans  oyuncuları  penaltıya neden oldu ve penaltı atışını filelere gönderen Alim Harlak skoru 1-0’a taşıdı.  Sen misin gol atan… 
    Golden sonra bizim takım coşacak derken, rakip dalga dalga  kalemize geldi.
    20. dakikada Alp Tutar bu kez ayaklarıyla Artun’un şutunda gole izin vermedi. Alp kalemizde güven vermeye devam etti. Alp Tutar’a bu günkü  sözümüz şu. (Helal be kardeşim. Çok çalışmanın semeresini alıyorsun ya, aynen devam et.) 
7.32’lik kalede  Alp işini layıkıyla yaparken defansımız durur mu? Halil ve Yiğithan çok yerinde ve zamanında kestikleri  çok kritik toplarla İskenderunsporlulara  moral izni vermediler.  Ancak topu onlar dolaştırıp  iyi oynadı, biz  seyrettik.  
    Isparta 32 sporun oynadığı futbol beğenilmedi. Doğru. İyi futbol oynayamadık, buna rakip izin vermedi. Doğru olan bir başka gerçek İskenderunspor hocası Ümit Bozkurt, dersini iyi çalışmış ve bizim takımın oyun sistemini iyi çözmüş.  Kendisi 3’lü, bize 5’li defans yaptırma mecburiyeti getirdiler ki,  olanlar oldu sahada…  
Hücumcu  beklerimizi kilitledi ve orta alan hakimiyetini ele geçirdi. Sonra topu hızlı  çevirmelerini emredince onlar üstün göründüler. Bu da bambaşka  bir taktik tabii ki. 
Maçın İstanbul bölgesi tecrübeli hakemi Burak Taşkınsoy devreye 6 dakika ekledi. 45+2’de   ikinci kez rakip kaleye etkili  yaklaştık. Nefis paslaşmalardan sonra  50 metreden Cem Özdemir öyle bir şut çıkardı ki, kaleci Burak topu filelerde gördü. (2-0)  Jeneriklik bir goldü,  stat inledi. Ve ilk yarı 2-0 bitti. (Not:Rakip İskenderunspor AŞ. 6 haftada oynadığı ( 540 dk. )  sadece 2 gol yedi, bizim takım ilk 45’te 2 gol attı.) İşte farkımız burada, ortaya çıktı. 
 Şurası bir gerçek. Rakiple  kafa kafaya futbol oynamaya kalksaydık, maçı  kazanamayabilirdik.  Elbette karşımızda diri, yaş ortalaması 25.4 olan bir takım vardı ve  4 milyon euroluk bir takımla baş etmek kolay değildi. 
2. devrede işimiz daha zordu. Rakip baskısını sürdürdü, defanstan uzun  paslarla çıktı ve Ali Keten en az 20 pas çıkardı geriden… Ve sol kanadı çok etkili kullandılar. Hakan Hayati Karaca hoca ise ısrarla taktiğinden vazgeçmedi  bizim gençlere  (savunmayı iyi yap, kontraya çabuk çık)  anlayışında devam etmelerini istedi. 
Nitekim Ömer Çiçek, oyuna sonradan giren Muhlis ve Cemal’le 3  net  gollük pozisyon yakaladık. Kalede İskenderunsporlu  Burak devleşti ve gole geçit tanımadı… Gol olmayınca stres olduk.  Sonuçta İskenderunspor aradığı golü 49. Dakikada Çağatay’la buldu. 2-1 
Misafir takımın 2 Ahmet’i ( Ahmet Sivri ve Ahmet Devret)  maçın kaderine etki ettiler. Gol sonrası  maçın bitmesine daha çok vardı ve zaman geçmek  bilmedi. Top,  bir o kalede, bir bu kaledeydi ve heyecan tavan yaptı. 90+2’de Ali Keten, 2. Sarı karttan kırmızı görüp, oyundan ihraç olunca rakip 10 kişi kaldı. 
 Uzatma  dakikaları  başka gol getirmedi ve  3 altın puanı bizim gençler kazandı. Ve büyük bir sevinç yaşadık. Stat bayram yerine döndü. Rakip ise çok üzüldü, bunu  maç sonu soyunma odasından yükselen  tepkilerden anlamak mümkündü. Çok zor oldu amma,  çok iyi oldu ve evdeki avantajı iyi değerlendirip 7 haftada (15)  puana ulaşıp,  lig 2.liğine oturduk. 
Ligde  kolay maç yok. Ancak topu rakibe bırakıp,  geriye çok yaslanmak ileri de başımızı ağrıtabilir. Gerçi her maçın özelliği ve öyküsü ayrıdır ancak, futbol şansı bu maçtaki kadar yanımızda olmayabilir diyoruz. Başardık… Beyler bayanlar. Futbol güç ve zeka işi,  diye boşuna söylememişler. 
Sahada  şahane top çevirene değil, gol atana puan veriyorlar. Onlar oynasın, biz 3 puanlık golleri atalım,  maçları kazanalım gerisi hikaye… Bu arada  bizim kadromuz kısıtlı ve kafaya oynayan takımlar kadar geniş değil. Bu bir gerçek.  Amma bizim gençlerin kazanma inadı ve azmi, oyun disiplini, takım olma, tepelerde (ben de var  olacağım  diyen)  inatçı ve mücadeleci  yapısı  var. 
Geçen haftaki yazımızda  sıradaki gelsin dedik. Sırası gelen İskenderunspor’u hayırlısıyla  savuşturduk. Şimdi,  Uşakspor deplasmanı var. Bu maçın atmosferi-taktiği-oyun şablonu ve futbol anlayışı farklı olacak. Göreceksiniz. 32 gençlik ve taraftarlarımız sahadaki yerini alacaklar  ve kritik deplasmanda futbolcularımızı  yalnız bırakmayacaklardır. 
Tek dikkat edeceğimiz konu, Uşaksporun ligde bulunduğu konuma al-dan-ma-mak-tır. Hocalarımız ve futbolcularımız, bunun bilincinde olacaklardır.Dikkat ve temkini elden bırakmamak gerekir. Çünkü,  Isparta 32 spor şimdi tüm takımların hedef tahtasına oturdu.
 (Züccaciye mağazasına giren,  yavru  fil hesabı)  ortalığı karıştırıp,  ligin  tavanına yapışınca,   hedefte  olması  çok çok  normal.  Ve  hedefteysen, engel ve çengellere dikkat edeceksin. 
Tünelin sonundaki ışığa kavuşmak için. 
Saygılarımızla.

Sedat Cican