İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, son dönemde ilginin artmasıyla sahte ve düşük ayarlı altınlarla dolandırıcılık vakalarının çoğaldığını belirtti. Kuyumcu ve Finans Analisti İslam Memiş ise internet üzerinden yapılan altın alışverişlerinde dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, "2 bin 450 liraya hiç kimse gram altın satamaz. Eğer öyle bir fiyat bulursanız o internet sitesini terk edin. Çünkü dolandırıcıdır. Altının fiyatı standarttır ve düşük bir fiyattan altın bulma imkanınız maalesef yok. Dışarıda tanımadığınız insanlarda kesinlikle altın alışverişinde bulunmayın" dedi.

Darphane çift vardiyaya geçerek talebi karşılamaya çalışıyor

Altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte talep de arttı. Ancak kuyumcuların talepleri karşılamakta zorlanması nedeniyle darphane çift vardiyaya geçerek üretime başladı. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, altına olan talebin dolandırıcıları harekete geçirdiğini ifade etti. Kuyumcu ve Finans Analisti İslam Memiş ise fiziki altın alırken güvenilir kaynaklardan alınmasını önerirken, internet üzerinden yapılan alışverişlerde sitenin yetkilendirilip kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

"Dolandırıcılık vakaları artıyor"

Kuyumcu ve Finans Analisti İslam Memiş, altına olan talebin artmasıyla birlikte dolandırıcıların da piyasada aktif hale geldiğini belirterek, "Şimdi hal böyle olunca piyasaya da artık dolandırıcılar biraz daha hakim olmuş durumda ve özellikle sosyal medyada, internet üzerinden kalpazanlara, dolandırıcılara gün doğdu. Fırsat mı fırsat, biz düşük ayarlı, sahte taklit ürünleri aynı gram altına benzetelim nasıl olsa vatandaş fiziki olarak piyasada altın bulamıyor, internetten biz bunu satalım modunda bir atağa geçtiler" dedi.

"Altın kuyumcudan alınmalı"

İşte Isparta’da en çok kullanılan kadın ve erkek isimleri İşte Isparta’da en çok kullanılan kadın ve erkek isimleri

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık ise, "Altına ulaşım konusunda bir sıkıntı var. Uzun süredir de devam ediyor bu sıkıntı. Son zamanlarda büyük bir talep var. Altına bir hücum var. Yani bu seçim öncesinde her zaman oluyor belirsizlikte. Fakat bunun geçici olduğunu biz düşünüyoruz. Vatandaşlarımız panik yapmasınlar. Bizim vatandaşlarımıza tavsiyemiz bu panik havasından çıkıp ihtiyaçları oranında altına yatırım yapmaları. Çok yakın zamanda darphanemiz de üretimini iki katına çıkardı. Bu arz yakın bir zamanda talebi karşılayacak ve fiyatlar rayına oturacak" dedi.

Haber Merkezi