Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Ons altın, bir haftanın en yüksek seviyesine yükselirken, altının gramı da yukarı yönlü hareket etmeye başladı. Uzmanlar, altın fiyatları için önemli bir gelişme olabilecek Fed'den gelecek açıklamalara dikkat çekiyorlar.

Altın fiyatları, ABD dolarındaki hafif düşüş ve Orta Doğu'daki gerginliklerin güvenli liman talebini artırmasıyla bir haftanın zirvesine ulaştı. Ons altın bu sabah 2022,94 dolara kadar yükseldi. Şu an ise Cuma gününe göre yüzde 0,43 artışla 2020 dolarda bulunuyor.

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, "Son jeopolitik gelişmeler, gerilimin uzun süre devam edeceğini gösteriyor. Bu durum, sarı metalin güvenli liman talebiyle yeniden ilgi görmesine neden oluyor. FOMC tutanakları, Fed'in politika görünümü hakkında daha fazla ipucu için izlenecek ve politika yapıcıların daha şahin bir yaklaşım sergilemesi, faizlerin potansiyel olarak daha uzun süre yüksek tutulabileceği endişelerini artırabilir ve bu da altın fiyatları için iyi bir haber olmayabilir" şeklinde konuştu.

Yatırımcılar, Fed'in faiz indirimlerine ne zaman başlayabileceğine dair daha fazla bilgi almak için gözlerini Çarşamba günü açıklanacak olan FOMC'nin Ocak ayı politika toplantısının tutanaklarına çeviriyorlar.

Yurt içinde ise gram altın fiyatları 2006 liraya kadar yükseldi. Çeyrek altın 3.392 TL, Cumhuriyet altını ise 13.948 TL'den işlem görüyor