Web Hosting Nedir? | Hosting Çeşitleri

Web sitenizin dijital ortamda saklanması, depolanması ve yayınlanmasını sağlayan ayrıca diğer internet kullanıcılarının da bu içeriklere istediklerinde erişim sağlamasını kolaylaştıran sanal ortama hosting adı verilmektedir. Hosting alanı satın aldığınız takdirde dijital ortamda oluşturacağınız web sitesine tüm internet kullanıcılarının erişimi mümkün olur. Web sitesinin içeriğini oluşturan her türlü görsel, ses, video, yazı ve benzeri diğer içerikle depolanarak saklanır ve kullanıcılar tarayıcılarının arama çubuğuna domain adını yazdıklarında web sitesine erişim imkanı bulurlar. Kısaca kişisel ve kurumsal web sitelerinin barındırması için gerekli olan sanal ortamın kiralanması olarak da tanımlamak mümkündür.

Teknolojiyi ve internet kanallarını doğru ve verimli bir şekilde kullanarak web hosting alanlarının çalışmasını güçlendirebilirsiniz. Sınırsız depolama alanı, ziyaretçilerin ve web sitesinin güvenliği gibi önemli konularda üst düzey hizmet sunan hosting, Türkçede web barındırma olarak da bilinir. Domain ile uyumlu bir şekilde çalışma sürdüren web barındırma alanı, kolay kullanılabilir arayüzü ve kontrol paneli sayesinde teknik bilgiye ve ekibe ihtiyaç duyulmadan yönetilebilir. Ancak yaşanabilecek teknik aksaklık ve sorunlar karşısında hızlı ve profesyonel çözüm desteği alabilmek için alanında uzman ekip kadrosuna sahip ve geniş hosting alanı bulunan firmaları tercih etmenizde oldukça yarar vardır. Natro, sahip olduğu 200.000 hosting alanı ile sizlere istediğiniz ölçüde yüksek performanslı ve uygun maliyetli web hosting alanı sunmaktadır. Uzman ve gelişmiş destek ekibi ile oluşabilecek sorunlara hızlı ve etkili çözümler üreten Natro, web sitenizin performansını artırarak sizi bir adım daha öne taşımayı hedeflemektedir.

Hosting Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hosting seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken özellikler vardır. Satın alınacak hosting alanının sahip olduğu bu özellikler web sitesinin performansını artırmaya ve kullanıcı deneyimini üst seviyelere taşımaya yardımcı olacaktır. Her bir özellik web sitesi için artı bir avantaj sağlarken bir hosting seçimi yaparken şu konular olmazsa olmazlardandır.

  1. Web sitesinin kaplayacağı alana göre geniş GB özelliklerine sahip web alanının satın alınması,
  2. Performans ve donanım açısından önemli bir detay olan server hizmetinin yüksek kaliteye sahip olması,
  3. Web sitesinin istenildiği alanlarda ve zamanda kullanılabilmesi için 7/24 aktif bir şekilde sürekliliği devam eden çalışma alanına sahip olması,
  4. Gece-gündüz demeden gelen tüm ziyaretçilere aynı performansta hizmet sunabilmesi,
  5. Veri miktarı, aktarım hızı ve site trafiği gibi site performansını önemli ölçüde etkileyen bu etkenlerin sorunsuz çalışmasına olanak tanıyan sınırsız bant genişliğine sahip olması,
  6. Site trafiğinin yüksek olması durumunda yaşanabilecek kesinti, kopma ya da içerik indirme sorunlarına karşı önlem oluşturmak bakımından sınırsız bant alanı,
  7. Gerektiği durumlarda yenilik ve değişiklik yapılmasına imkan tanıyan kolay kullanıma sahip kontrol panelinin bulunması,
  8. Dünya çapında ve ülkemizde yaygın olarak kullanılan kontrol panellerinin tercih etmesi,
  9. Web sitesinin doğruluğunu ifade eden SSL sertifikasına sahip olması,
  10. Web sitesindeki içeriklerin ve sayfaların hızlı bir şekilde yayınlanmasına ve açılmasına olanak tanıyan site hızının yüksek olması gibi pek çok konuya hosting seçiminde dikkat edilmelidir.

Yukarıda belirtilen konular bir hosting seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken temel özellikler arasında yer almaktadır. Bu özelliklerin yanı sıra işletim sistemi, yedekleme, veri tabanı, trafik gibi pek çok özellik daha vardır. Hosting seçimi yaparken tercih edeceğiniz paketlerin içeriğini kontrol ederek sizlere en uygun hizmeti seçmelisiniz. Elbette bu hizmeti seçerken satın alma işlemini gerçekleştireceğiniz firmanın da önemi oldukça fazladır. Alanında uzman bir firma ile çalışmak satın alma öncesinde ve sonrasında teknik destek alabilmek ve güvenli bir hizmet için önemli bir husustur.

Web Hosting Çeşitleri Nelerdir?

Web hosting çeşitleri arasında tercih yaparken paketlerin içerikleri detaylı bir şekilde incelenmelidir. İhtiyacınıza en uygun paket seçimini yapmak için bir uzmandan yardım almanız daha doğru olacaktır. Uygun fiyat içeriklerine sahip çeşitli hosting paketleri ile web sitenizin kontrolünü kendiniz de sağlayabilirsiniz. Bir web sitesinin kontrolünden sınırsız web sitesi kontrolüne kadar değişik içeriklere sahip hosting paketleri ile profesyonel web siteleri oluşturabilirsiniz. Kolay arayüz, geniş disk alanı, otomatik ve hızlı kurulum gibi pek çok avantajları sunan hosting çeşitlerini natro.com'da inceleyebilirsiniz.

Bakırköy Meydan'da Konaklama Seçenekleri Bakırköy Meydan'da Konaklama Seçenekleri

Natro ile Web Hosting Hizmetinin Avantajları Nelerdir?

Natro güvencesi ile sunulan web hosting hizmetinin kullanıcılara sağladığı bazı avantajları da bulunmaktadır. Bu avantajlar web sitesinin performansını artıracak düzeyde ve kullanıcı memnuniyetini yükseltmek için önemlidir. Ayrıcalıklara sahip hosting yönetim deneyimi sunarken kullanıcılara sağladığı avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sınırsız Web Sitesi Barındırma: Satın alınan hosting paketleri ile ister bir web sitesinin kontrolünü isterseniz de sınırsız web sitesinin kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz. Paket içeriğine göre web sitesi açma sayısının değişkenlik gösterdiğini göz önünde bulundurup, yönetmek istediğiniz web sitesine bağlı olarak paket seçiminde bulunabilirsiniz. Sınırsız web sitesi açma özelliği sayesinde yönetmek istediğiniz tüm web sitelerini tek bir hosting alanı ve kontrol paneli üzerinde toplayarak daha kolay ve pratik bir şekilde yönetimlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Tek Tıkla Otomatik Kurulum: Oluşturmak istediğiniz web sitesi her ne olursa olsun tek tık ile kolay bir şekilde kurulumunu gerçekleştirme olanı sağlar. Hazır uygulama yapılabilecek araç sayesinde hızlı bir şekilde web sitesinin kurulumu tamamlanarak hemen yönetim aşamasına geçilebilir.
  • Kontrol Paneli desteği: Natro, tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılan cPanel ve Plesk ile hizmet sağlamaktadır. Bu nedenle herkes tarafından rahat kullanıma sahip kontrol panelleri ile ekstra hizmet bedeli ödemeden yüksek performans elde edebilirsiniz.
  • 7/24 Destek Ekip: Alanında uzman kadrosu ile ihtiyaç dahilinde destek ekip imkanı sunmaktadır. Hosting alanı seçmeden önce hangi paketi seçmek gerektiği konusunda uzman yardım sağlamanın yanı sıra kurulum ve sonrasında karşılaşılabilecek sorunlara karşı da teknik ekip desteği bulunmaktadır.