YALVAÇ'TA TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİ: 46 ÇOCUK ERKEKLİĞE ADIM ATTI

Yalvaç Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Pisidia Antik Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında geleneksel toplu sünnet düğünü düzenlendi. Festivalin vazgeçilmez etkinliklerinden biri olan sünnet şöleninde, 46 çocuk erkekliğe ilk adımlarını attı.

Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da festival kapsamında düzenlenen toplu sünnet düğününde, çocuklar belediye tarafından özel sünnet kıyafetleri giydirildi. Sünnet merasimi coşkuyla gerçekleşirken, çocukların aileleri de bu özel anlarında yanlarında yer aldı.

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, sünnet şöleninde çocuklarla yakından ilgilenerek aileleriyle sohbet etti. Bir gülümsemenin dünyalara bedel olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, sünnet merasimi ile ilgili şunları söyledi:

"Geldiğimiz günden beri şiarımız 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' İnanın, şu festivalde birçok etkinlik var ama şu çocukların bir nebze olsun gülümsemesi dünyalara bedel. Her sene yapmaya çalıştığımız sünnet merasiminde bu sene 46 çocuğumuzu sünnet ettik. Mevlütleri okundu, sünnet yazmalarını yaptık ve onların adına Yalvaç'ta düğün yemeği düzenledik."

Toplu sünnet şöleni, Yalvaç halkı tarafından coşku ve heyecanla karşılandı. Etkinlik, çocukların ve ailelerinin yüzlerindeki mutluluk ve sevinçle dolu anlarla son buldu. Festivalin önemli bir parçası olan bu anlamlı etkinlikle, Yalvaç Belediyesi çocukları ve ailelerini bir araya getirerek unutulmaz anlar yaşattı.

1-88