Toplantının ana gündemi, finans piyasalarının gelişimini ve istikrarını destekleyecek politikalar ve tedbirlerdi.

Burdur'da Otomobil Şarampole Devrildi 1 Yaralı Burdur'da Otomobil Şarampole Devrildi 1 Yaralı

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, ekonomi politikalarının daha bütüncül bir yaklaşımla oluşturulması ve daha etkin bir şekilde uygulanması amacıyla EKK'nın her ay toplandığı belirtildi. Bugünkü toplantının odak noktası, finans piyasalarının gelişimini ve istikrarını güçlendirmeye yönelik stratejilerdi.

Açıklamada, finansal istikrarın sağlanmasının yanı sıra katma değeri yüksek ve ihracata odaklı yatırımların teşvik edilmesi, dışa bağımlılığın azaltılması, sürdürülebilir büyümenin desteklenmesi ve yatırımcıların finansman imkanlarının artırılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Ayrıca, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için yeni sistemlerin geliştirilmesi amacıyla atılması planlanan adımların ele alındığı vurgulandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde yürütülen Dijital Türk Lirası Projesi'nin de gelişmeleri ve önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasının paylaşıldığı belirtildi.

Katılım finans ekosisteminin geliştirilmesine yönelik çalışmaların da toplantıda ele alındığı ve Aile ve Gençlik Bankası'na ilişkin Kanun Teklifi'nin kurul üyeleri ve ilgili taraflarla istişare edildiği ifade edildi.