Yeni Başlayanlar için 6 Günlük Ticaret Stratejisi

Günlük alım satım, bir finansal enstrümanı aynı gün içinde veya hatta bir gün boyunca birden fazla kez alıp satma eylemidir. Doğru oynandığı takdirde küçük fiyat hareketlerinden faydalanmak kazançlı bir oyun olabilir. Yine de, yeni başlayanlar ve iyi düşünülmüş bir stratejiye bağlı kalmayan herkes için tehlikeli olabilir. Tüm brokerler, günlük ticaretin ürettiği yüksek hacimli işlemler için uygun değildir. Öte yandan, bazıları günlük yatırımcılara mükemmel uyum sağlar.

Aşağıda, yeni başlayanlar için altı günlük alım satım stratejisine göz atacağız. Ardından, ne zaman alım satım yapılacağını, temel grafik ve formasyonları ve kayıpların nasıl sınırlandırılacağını ele alacağız.

Yeni Başlayanlar için 6 Günlük Alım Satım Stratejisi

1. Bilgi Güçtür

Günlük alım satım prosedürleri hakkında bilgi sahibi olmanın yanı sıra, günlük alım satım yapanların en son borsa haberlerini ve hisse senetlerini etkileyen olayları takip etmeleri gerekir. Bu, Federal Rezerv Sistemi'nin faiz oranı planlarını, öncü gösterge duyurularını ve diğer ekonomik, ticari ve finansal haberleri içerebilir.

Yani, ev ödevinizi yapın. İşlem yapmak istediğiniz hisse senetlerinin bir istek listesini yapın. Seçilen şirketler, hisse senetleri ve genel piyasalar hakkında kendinizi bilgilendirin. İş dünyası haberlerini tarayın ve güvenilir çevrimiçi haber kaynaklarını yer imlerine ekleyin.

2. Bir Kenara Fon Ayırın

Her bir işlem için riske atmak istediğiniz sermaye miktarını değerlendirin ve taahhüt edin. Birçok başarılı günlük yatırımcı, işlem başına hesaplarının %1 ila %2'sinden daha azını riske atar. Eğer 40.000$'lık bir işlem hesabınız varsa ve her işlemde sermayenizin %0,5'ini riske atmaya hazırsanız, işlem başına maksimum kaybınız 200$'dır (%0,5 x 40.000$).

İşlem yapabileceğiniz ve kaybetmeye hazır olduğunuz fazla miktarda fon ayırın.

3. Zaman Ayırın

Günlük ticaret zamanınızı ve dikkatinizi gerektirir. Aslında, gününüzün çoğundan vazgeçmeniz gerekecek. Ayıracak sınırlı zamanınız varsa bunu düşünmeyin.

Günlük alım satım, bir yatırımcının piyasaları takip etmesini ve işlem saatleri içinde herhangi bir zamanda ortaya çıkabilecek fırsatları tespit etmesini gerektirir. Farkında olmak ve hızlı hareket etmek çok önemlidir.

Yüksek faiz oranı küçük esnafı derde soktu Yüksek faiz oranı küçük esnafı derde soktu

Piyasadaki dalgalanmaları iyi analiz eden yatırımcılar, ikili opsiyon ticareti gibi günlük ticaret stratejileriyle çok para kazanabilir. Bu tür yatırımlar genellikle yüksek getiri sağlar ve aynı zamanda yüksek risk içerir. Bu tür yatırımlar yapmadan önce, borsa haberlerini sürekli takip ettiğinizden, gününüzün çoğunu borsayı inceleyerek ve farklı varlık sınıflarındaki iniş çıkışları analiz ederek geçirdiğinizden emin olun. İkili stratejileri okuyun ve tüccarlar tarafından en çok tercih edilen günlük ticaret stratejilerinden biri olan ikili opsiyon ticareti ve gelişmiş taktikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

4. Küçük Başlayın

Yeni başlayan biri olarak, bir seans sırasında en fazla bir ila iki hisse senedine odaklanın. Sadece birkaç hisse senedi ile fırsatları takip etmek ve bulmak daha kolaydır. Son zamanlarda, kısmi hisse senedi ticareti yapmak giderek yaygınlaşmaktadır. Bu, yatırım yapmak istediğiniz daha küçük dolar miktarlarını belirlemenizi sağlar.

Bu, Amazon hisseleri 3.400 $ 'dan işlem görüyorsa, birçok brokerin artık 25 $' a kadar düşük bir miktar için veya tam bir Amazon hissesinin% 1'inden daha az bir miktar için kesirli bir hisse satın almanıza izin vereceği anlamına gelir.

5. Kuruşluk Hisse Senetlerinden Kaçının

Muhtemelen fırsatlar ve düşük fiyatlar arıyorsunuz ancak kuruşluk hisse senetlerinden uzak durun. Bu hisse senetleri genellikle likit değildir ve bunlarla büyük ikramiyeyi vurma şansı genellikle kasvetlidir.

Hisse başına 5 doların altında işlem gören birçok hisse senedi büyük borsalardan çıkarılır ve yalnızca tezgah üstü (OTC) olarak alınıp satılabilir. Gerçek bir fırsat görmediğiniz ve araştırmanızı yapmadığınız sürece bunlardan uzak durun.

6. Bu İşlemleri Zamanında Yapın

Yatırımcılar ve tüccarlar tarafından verilen birçok emir, sabah piyasalar açılır açılmaz gerçekleşmeye başlar ve bu da fiyat oynaklığına katkıda bulunur. Tecrübeli bir oyuncu, kar elde etmek için açılış ve zaman emirlerinde kalıpları tanıyabilir. Ancak yeni başlayanlar için ilk 15 ila 20 dakika boyunca herhangi bir hamle yapmadan piyasayı okumak daha iyi olabilir.

Orta saatler genellikle daha az değişkendir. Ardından kapanış ziline doğru hareket yeniden toparlanmaya başlar. Yoğun saatler fırsatlar sunsa da, yeni başlayanlar için ilk başta bunlardan kaçınmak daha güvenlidir.