Burdur Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekiplerinin, yolda kalan sürücülere imdatlarına koştukları belirtildi. Trafik polisleri, özellikle Burdur-Antalya Karayolu'nda yolda kalan sürücülerin araçlarını iterek yardımcı oluyor.

Açıklamada, trafik ekiplerinin sürücülerin güvenliği için ellerinden gelen tüm kolaylığı sağladığı vurgulandı. Güvenlik güçlerinin, vatandaşların huzur ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla karayolu üzerindeki araçlardan kaynaklanabilecek kazaları önlemek için yoğun denetimler yaptığı ifade edildi.

Örneğin, 16 Şubat 2024 tarihinde, Dağarcık Köyü mevkiinde arıza yapan bir kamyonetin trafik ekipleri tarafından görülerek hareket kabiliyeti olmayan aracın yaklaşık 100 metre itildiği ve güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi. Benzer şekilde, 17 Şubat 2024 tarihinde, MAKÜ Kavşağı'ndan geçtikten sonra sol şeritte arıza yapan bir otomobilin de trafik ekipleri tarafından güvenli bir şekilde emniyet şeridine alındığı ve sürücü ile yolcuların güvenliklerinin sağlandığı aktarıldı.

Kurban Bayramı Tatili: Ne Zaman Başlıyor, Kaç Gün Sürecek Kurban Bayramı Tatili: Ne Zaman Başlıyor, Kaç Gün Sürecek

Her iki olayda da araçların kurtarılması sonrasında herhangi bir mağduriyet yaşanmadığı ve yolcuların güvenli bir şekilde yolculuklarına devam edebildikleri belirtildi. Kamuoyuna duyurulan açıklama, trafik ekiplerinin yolda kalan sürücülere sağladığı önemli bir hizmetin detaylarını paylaşmaktadır.

Haber Merkezi