Yumurta Fiyatları Yükseliyor: Üreticiler Aracıları Sorumlu Tutuyor!

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesinde tavukçular, yurt genelinde yaşanan yumurta fiyatlarındaki artışın sorumlusu olarak aracıları gösteriyor. Başmakçı 2. Nolu Tavukçuluk Kooperatifi Başkanı Abdurahman Kare, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, fiyat artışıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kare, fiyatların son 15 gündür gerilediğini belirterek, ilçedeki yumurtaların büyüklük ve kalitesine bağlı olarak 2 TL 10 kuruş ile 2 TL 75 kuruş arasında satıldığını ifade etti.

Başkan Kare, “Biz kooperatif olarak fiyatları geri çekiyoruz. Yaklaşık 15 gündür yumurtanın tane fiyatı en yüksek 2,75 kuruştan satılıyor. 30’luk koli fiyatı ise en yüksek 82,50 kuruştan satılıyor. Bu, duble boy dediğimiz büyük ebattaki yumurta. Büyük şehirlerde yumurtanın yüksek fiyatla satılmasının nedeni ise üreticiler değil aracılar; kısacası, birçok sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de parayı yine aracılar, yani ikinci, üçüncü şahıslar kazanıyor. Yumurta üretim yerinden çıktıktan sonra birkaç el değiştiriyor ve parayı da bu kişiler kazanıyor aslına bakınca” şeklinde konuştu.

Bim İndirim Günleri Yarın Başlıyor Bim İndirim Günleri Yarın Başlıyor

Yumurta fiyatlarındaki artış, üreticilerin bu durumu aracılara bağlamasıyla birlikte sektördeki fiyat politikaları ve dağıtım zinciri konularında soru işaretleri oluşmaya başladı.