Zenginlerin felaketlerden saklanmak için lüks ‘kıyamet sığınakları’ inşa ettikleri öne sürüldü. Peki bu milyarderler kim ve neye hazırlanıyorlar?

Dünyanın zengin seçkinleri tarafından inşa edilen 'hayatta kalma sığınakları'ndan bazıları ifşa oldu.

Facebook’un sahibi ünlü milyarder Mark Zuckerberg'in, Hawaii'de, içinde bir kaçış kapısı ve iki bağlantılı malikaneye giden bir tünel bulunan 5 bin metrekarelik bir yer altı sığınağını da içeren 100 milyon dolarlık bir aile yerleşkesi inşa ettirdiği bildirildi.

zengin sığınak

Proje, Hawaii'nin Kauai adasında yer alıyor ve o kadar gizli ki, bir ABD medya kuruluşu tarafından bu hafta yayınlanan bir rapora göre, marangozlar, elektrikçiler ve diğer müteahhitler gizlilik anlaşmaları nedeniyle malikane hakkında hiçbir açıklama yapamıyor.

zengin sığınak2

En son online alışveriş devi Amazon’un patronu ve dünyanın en zengin üçüncü kişisi Jeff Bezos (59), nişanlısı Lauren Sanchez ile birlikte Indian Creek’te yeni aldıkları mülke taşınacağını açıkladı.

Balkan Schengen'e katılıyor... Fiyatlar, ulaşım ve turizm nasıl etkilenecek? Balkan Schengen'e katılıyor... Fiyatlar, ulaşım ve turizm nasıl etkilenecek?

Bu iki ünlü ismin dışında ise sığınağa sahip olduğu bilinen ünlü sporcu Tom Brady, ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, İspanyol şarkıcı Julio Iglesias ve daha birçok mega zenginin yer aldığı belirtiliyor.

Haber Merkezi