Kişisel Youtube kanalında altının yakın ve uzun vadedeki yönü hakkında açıklamalarda bulunan Memiş, Çarşamba günü açıklanacak olan FED kararının altın fiyatları üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olacağını belirtti.

Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandıran Düğün Konvoyu Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandıran Düğün Konvoyu

Memiş, Borsa İstanbul'un 10 bin puan direncini test ettiğini ve orta vadede 12 bin puana kadar yükselişin muhtemel olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'ye yatırımcı girişlerinin not artırımları ile bağlantılı olduğunu vurguladı.

Altın fiyatlarıyla ilgili öngörülerini paylaşan Memiş, ons altında 2341 dolar seviyesinin mevcut olduğunu ve cılız bir yükselişin yaşandığını belirtti. Fed öncesinde ve sonrasında piyasaların ikiye ayrılacağını ifade eden Memiş, altın fiyatlarının 2280-2380 dolar aralığında seyredeceğini öngördü. Gram altın için ise 2465-2475 lira seviyesinde bir bant aralığı beklediğini dile getirdi.

Memiş, risk almadan pozisyon kapattığını ve düşüşü riske atmak istemediğini ifade ederek, altın fiyatlarının Fed sonrasında 2280 dolara kadar gerileyebileceğini öngördü. Son olarak, gram altının 2500 lira seviyesinin aşağı yönlü kırıldığını belirterek, fiyatların 2465-2475 lira arasında seyretmesini beklediğini söyledi.

Haber Merkezi