Isparta

5 yıldır atıl bekleyen eski Özel İdare binası yeniden yapılacak

Abone Ol

Isparta İl Genel Meclisi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 5 yıldır atıl vaziyette bekleyen eski İl Özel İdare binası için harekete geçti.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, bina ile ilgili olarak mecliste verilen önergenin oy birliği ile kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildiğini söyledi. Zabun, "Buraya otel ya da kültür merkezi yapılması gündemde. Bu konuyu Vali Memduh Oğuz ile de görüşeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarının görüşleri de alınacak." dedi.

    Zabun, kararı kamuoyunun vereceğini, 2 ay içerisinde buraya kazmayı vurup yıl sonuna kadar kaba inşaatını bitirmek istediklerini belirtti. İl Genel Meclisi üyesi Fevzi Özdemir de 5 yıldır atıl durumda olan binanın, ticari sahaya çevrilmesi, kat irtifakı gibi kanunen uygulanması gereken hususlar düzeltilmesine karşın herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyledi.

    Bu durumun halkın nazarında çeşitli spekülasyonlara neden olduğunu ifade eden Özdemir, "Bu durum; keyfi ve özel maksatlı bekletiliyor gibi bir takım söylemlere maruz bırakılmıştır. Ortak akıl doğrultusunda ne yapılmasının tartışılması ve araştırma yapılması hususunu İl Genel Meclisi'ne bir önerge ile verdim." diye konuştu.

Özdemir'in verdiği önergenin ilgili komisyonlara havale edilmek üzere oy birliği ile kabul edildiğini hatırlattı.

VALİ OĞUZ: GÖNLÜM OTEL YAPILMASINDAN YANA

Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Vali Memduh Oğuz da Isparta'ya geldiğinde gördüğü en önemli eksikliklerden birisinin konaklama eksikliği olduğunu söyledi.

    Oğuz, "Buranın atıl durumda olmasına benimde gönlüm razı değil. Daha önce alışveriş veya kat oto parkı gibi projeler yapılmış. Oto park veya alışveriş merkezi gibi binalar her yerde yapılabilir. Eğer buraya sadece oto park amaçlı bina yapılacaksa yeşil alan olarak bırakılması daha iyi." ifadelerini kullandı. Kaynakların iyi kullanılması gerektiğini ifade eden Oğuz, kendi fikrinin buranın şehir merkezine yakışır biçimde konaklama tesisi olması yönünde olduğunu belirtti.   

 Turizmin gelişebilmesi için bu problemini çözülmesi gerektiğini ifade eden Oğuz, şöyle devam etti: "Önümüzdeki hafta Burdur'da yemin töreni var, haftalar öncesinden, aylar öncesinden otellerdeki en iyi yerler şimdiden dolduruldu. Alın size Pazar. Orası da Isparta için açık bir pazardır. Buraya sadece 26 kilometre uzaklıkta bir yer.

5 yıldızlı otel temeli atıldı ama bu yerli değil, birkaç tane 5 yıldızlı otel ve bununla birlikte butik oteller olmalı." Isparta'nın 50 bin öğrencisi olan bir üniversiteye, askeri birliklere sahip olduğunu, üretim, ticaret yapıldığını belirten Oğuz, dışarıdan gelen bir misafiri yatırabilecekleri güzel bir mekânları olmadığını anlattı.