Son verilere göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun haftalık verilerine göre, 19 Nisan itibariyle konut kredileri sektörde sadece yüzde 1,3 artış gösterirken, kamu mevduat bankalarında yüzde 5'lik bir gerileme kaydedildi.

Taşıt kredileri de tüm sektörde yüzde 3,6 düşüş gösterirken, kamu mevduat bankalarında bu kayıp yüzde 11,9'a ulaştı.

Konut kredi faizlerinde yaşanan artış ve taşıt kredi faizlerindeki düşüşe rağmen, talep tarafında belirgin bir değişiklik gözlenmedi. Kamu mevduat bankalarının konut kredilerindeki payı yüzde 56,1'e ulaşırken, en yüksek konut kredisi bakiyesi yine kamu mevduat bankalarında bulunuyor.

2024'te 262 milyar 114 milyon TL olan konut kredisi hacmi, 19 Nisan itibariyle 249 milyar 222 milyon TL'ye gerileyerek yüzde 4,9'luk bir kayıp yaşandı.

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretlerine Zam: Sürücüler Büyük Şok İçinde Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretlerine Zam: Sürücüler Büyük Şok İçinde

Yerli özel mevduat bankaları ve yabancı mevduat bankalarında ise konut kredilerinde artışlar gözlemlendi. Yerli özel mevduat bankalarının konut kredi bakiyesi 104 milyar 940 milyon TL iken, yabancı mevduat bankalarında bu rakam 47 milyar 6 milyon TL düzeyinde bulunuyor.

Haber Merkezi