Isparta

Başkan Erdeğer: “Esnafımız Çok Sıkı Denetleniyor”

Türkiye genelinde artan gıda zehirlenmesi vakaları, güvenilir gıda ve hijyen konusunu yeniden gündeme taşırken, Isparta Lokantacılar, Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, kentteki gıda işletmelerinin denetim süreçlerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Abone Ol

Türkiye’de son günlerde artan gıda zehirlenmesi vakaları yeniden “güvenilir gıda ve hijyen” konusunda tartışma yarattı.

Isparta Lokantacılar, Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer de ilimizdeki gıda güvenliği ve hijyene ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İlimizde gıda satışı yapan esnafların her ay periyodik olarak denetlendiğini belirten Isparta Lokantacılar, Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, “Gerek Tarım ve Orman İl Müdürlüğünüz gerekse Isparta Belediyemiz tarafından esnaflarımız düzenli olarak denetimden geçmektedir. Esnafların kullandığı malzemelere, iş yaptıkları alanlara kadar tek tek kontrol edilmektedir. Isparta’mızda herkes birbirini tanıdığı için zaten gıda güvenliğini ve hijyene dikkat etmektedir. Şöyle söyleyebilirim; hijyen açısından da bizim esnaflarımız adeta eczane gibidir” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile

Isparta’da gıda satışı yapan esnaflardan alışveriş yapabilir”

Isparta’da esnafların üst düzey denetimlerden geçtiğine dikkat çeken Başkan Erdeğer sözlerini şöyle sürdürdü: “İlimizde gerçekten de üst düzey bir denetim yapılmaktadır. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün denetimcileri zaten bu konuda çok üstün kişilerdir. İşinin ehli insanlardır. Gıda Mühendislerimiz olsun diğer yetkililer gerçekten periyodik ve üst düzey denetim yapmaktadır. Bu nedenle Ispartalılar müsterih olsun. Vatandaşlarımız güvenerek Isparta’da gıda satışı yapan esnaflarımızdan alışveriş yapabilirler.”