Isparta

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Abone Ol

   Milliyetçi Hareket Partisi"nden (MHP)  Harun Doğru dün Isparta Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Harun Doğru dün MHP il binasında basın açıklaması yaparak, “22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili seçimlerinin Isparta"mıza ve Türkiye"mize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

    1963 yılında Tokat ilinin Erbaa ilçesinde doğduğunu söyleyen Prof. Dr. Doğru, Atatürk üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra Ankara Ayaş Sağlık Grup Başkanı olarak 2 yıl görev yaptığını dile getirdi. Ayrıca o dönemde Mesleki ve Sağlık İdaresi bilgi ve deneyimini arttırmak için İngiltere"de bulunduğunu belirten Prof. Dr. Doğru, “1994 yılında, rahmetli Prof. Dr. Hasan Gürbüz"ün rektörlüğü döneminde Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Kurucu Öğretim Üyesi olarak göreve başladım.

  SDÜ Araştırma Hastanesi Kurucu Başhekimliği yaptım. Doçentlik ve profesörlüğümü yine SDÜ"de aldım ve Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundum. Bu dönem Tabip odası Başkanlığını da yürüttüm. 2000-2001 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundum” şeklinde özgeçmişini anlattı.

   1994 yılından bu yana SDÜ Kulak burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapmaktayken istifa ederek Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Prof. Dr. Doğru, AK Parti Hükümeti döneminde yaşanan pek çok konuda ki değişimler, sağlam temellere dayandırılmadan toplumsal mutabakat sağlanmadan ve iyi etüt edilmeden yapılmak istenmekte olduğunun altını çizdi.

   Bu temelsizliğin olumsuz sonuçlarından Türkiye Cumhuriyeti devleti ve bu devleti kuran Türk milletinin doğrudan olumsuz etkilendiğini ve etkilenmeye de devam etmekte olduklarını ileri süren Prof. Dr. Doğru, “İktidar hükümeti ülkemizin dış siyasetinde Türk Milletini laiği ile temsil eden bir yüzü olmamakta ve temsiliyetçi bir dış politika izlemektedir.

   Bunun uzun vadede Türk devleti ve Türk milletinin varlığı ve bekası yönünden götürüleri olacaktır. Önemli olan bunları şimdiden engellemektir. İç politikada da düşülen yanlışlıklar iktidar partisinin halkın gözünde güvenini yok etmiştir. MHP"nin muhafelet olmak yerine Türk milletinin kalkınmasına ve geleceğe dair yapıcı çalışmalar ve projeler hazırlamıştır.

    Bu projeler MHP"nin iktidara gelmesi ile gerçekleşecektir. Siyasetteki amacım, öncelikle Ispartalı hemşerilerimin daha sonra tüm vatandaşlarımızın hak, adalet ve doğruluk adına mecliste sesleri olacağım. Çalışmalarımı insan merkezli bir anlayış ile sürdürdüm.

   Bu anlayışın; siyaset, eğitim, üretim gibi pek çok alanda uygulanması gerekir. Ispartalı hemşerilerim siyasette, sağlıkta, eğitimde, ekonomide, tarımda, hayvancılıkta, turizmde kaliteli hizmet ve kaliteli üretim prensibi ile hareket ederek Isparta"mızı da gelişmiş şehirler seviyesinde milliyetçi hareketin iktidarında hep birlikte taşıyacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yeniexpres