Isparta

Çiçekpınar Hocca Ayakkabı Fabrikası Üretime Başlıyor

Abone Ol

Çiçekpınar Belediyesi kuruluşu olan Hocca Ayakkabı Fabrikası Ocak ayında üretime başlıyor.  Çiçekpınar Belediyesi ile özel müteşebbis ortaklığında Şarkikaraağaç İlçesinde kurulan ayakkabı fabrikasında marka ve kalitesiyle genellikle ihracata yönelik üretim yapılacak. 
İŞSİZ GENÇLERİ DÜŞÜNÜYORDU, İSTİHDAM İÇİN İLK ADIMINI ATTI
31 Mart seçimlerinde Çiçekpınar Belediye Başkanlığına seçilen Memiş Kaynak; “En çok kasabadaki işsiz gençleri düşünüyorum” diye beyanat vermişti. 
Başkan Kaynak, bu yönde ilk adımını attı ve bölge insanı için istihdam oluşturacak ayakkabı fabrikasının kurulmasını sağladı. 
KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER DESTEKLENECEK
Kadın ve genç girişimcilere büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Kaynak, ayakkabı fabrikası hakkında şöyle konuştu; “Belediye olarak kadın ve genç girişimcilere destek olacağız. Ayakkabı fabrikası buna bir örnek. İnşallah bu yatırımlar devam edecek. Fabrikamız 2020 yılı başında üretime başlayacak. Şuan siparişler alınmaya başlandı. İlk etapta 42 kişi istihdam edilecek. İlerleyen zamanda üretim artışına bağlı olarak istihdam 150 kişi olacak. Aynı zamanda belediyemize ve milli ekonomiye katkı sağlanacak. Bu gurur verici bir durum. Bölgemize yatırımcı çekmek için bu gibi projelere destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


İLK YURTDIŞI SİPARİŞLERİ ALINDI 
Hocca Ayakkabı markası olarak ilk fuarlarına katıldıklarını belirten Başkan Kaynak; “Çiçekpınar Belediyesi ayakkabı fabrikası kuruluşu olarak Gaziantep Uluslararası 30. Deri ve Ayakkabı Gasphoes Fuarına markamız Hocca Ayakkabı ile katılım sağladık. Standımıza ilgi ve alaka çoktu. Burada ilk siparişlerimizi aldık. Özellikle yurtdışı siparişlerimiz çoktu. Kalitemizle, markamızla çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Şimdiden bölgemize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
TÜM ZORLUKLAR ÜRETİMLE AŞILACAK
Son olarak üretimin önemine dikkat çeken Çiçekpınar Belediye Başkanı Memiş Kaynak; “Bizim ülkemiz kocaman bir ülke. İnsanımız vatanına, bayrağına sonuna kadar sahip çıkan vakur bir millet. Tabi zor bir dönemden geçiyoruz. İnşallah bunu da üretim yaparak atlatacağız. Katma değeri yüksek kaliteli üretim yaparak dış pazarımızı büyüteceğiz. Bu insan gücü bizde var. Gençlerimize birazcık destek olduğumuzda neler başarabileceklerini görüyoruz. Bunun örnekleri çok” dedi./İbrahim DEMİRAYAK