Isparta

Dosya hazırlayacağız

Abone Ol

İYİ Parti Milletvekili Adayı Aylin Cesur, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaretinde Isparta’nın esnaf sayısı bakımından Türkiye’de 26.sırada olduğunu söyledi. Bunun bir zenginlik olduğunu belirten Cesur, ‘ama esnaflar mutlu değil, kan ağlıyor’ dedi.

ISPARTA ESNAF ZENGİNİ BİR ŞEHİR

Partisinin diğer milletvekili adayları ile birlikte Aybatılı’yı ziyaret eden Aylin Cesur, şöyle konuştu:

“Isparta esnafın şehridir. 11939 esnafı ve 13 bin 116 işyeri ile Türkiye’de 26.sıradadır. Biz bunla hep övündük. 433 bin nüfusu ile Isparta’nın bu kadar esnafı barındırması, işveren olarak bulunuyor olması büyük kazanç. Fakat Isparta’da özellikle son dönemde büyük sıkıntılar olduğunu biliyorum. Esnaf kan ağlıyor. Bu yüzlerden de okunuyor. Çok net bir şekilde okunuyor. Biz de bunun için hizmete talip olduk. Türk yatırımcısının, Türk çiftçisinin, köylüsünün sorunlarını çözmek gerekiyor.”

VERGİ ÖDEYEN CEZALANDIRILIYOR

İyi Parti Milletvekili Adayı Sami Altınkaya da vergi uygulamalarının yanlış olduğunu belirterek “Esnafa soruyorum ‘işler nasıl’ diyorum. Hesaplarla cüzdan birbirini tutmuyor. Vergi verenin cezalandırıldığı bir sistem var. Vergisini düzenli verenler ile düzenli verenler ile hiç ödemeyenlerin ayrıcalıklı olması gerekiyor. Düzenli vergisini ödeyenlere sıfır faizli kredi verilmelidir” dedi.

İKTİDAR YORGUN

Milletvekili Adayı Opr. Dr. Levent Başyiğit ise iktidarın yorgun olduğunu iddia ederek “İktidar gerçekten yorgun. Düşünün 1992’de kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi’ni ‘biz kurduk’ diyecek kadar yorgun ve dağınıklar. İnşallah Türk milleti 25 Haziran sabahı güneşin doğuşunu izleyecektir” diye konuştu.

DOSYA HAZIRLAYACAĞIZ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şöyle konuştu:

“Rahmetlik sayın Cumhurbaşkanımızın siz manevi kızıydınız. Ben de Isparta’da onun manevi evladıydım. Onun döneminde belediye başkanlığı yaptım. Isparta’ya güzel hizmetler yaptık, hep birlikte verdik. Vermiş olduğumuz hizmetlerle bugüne kadar övündük, hala övünmeye devam ediyoruz. Isparta’nın meselelerini, esnaf ve sanatkarın meselelerine vakıfsınız. Ama biz yine esnaf ve sanatkarın sorunları hakkında inşallah seçildikten sonra size dosya vereceğiz. Bu sorunların çözülmesi noktasında takipçi olacağız. Bizi ziyaret ettiğiniz için, bizlere değer verdiğiniz için teşkilatım adına çok teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun.”