Isparta

Eczacılar günü kutlandı

Abone Ol

Eczacılar Haftası kapsamında, Isparta Burdur Eczacılar Odası yönetimi ve Isparta Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa önceki gün Belediye İşhanı önünde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Belediye İşhanı önünde düzenlenen kan bağışı kampanyasına, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Burdur Eczacılar Odası Başkanı Saygın Gargın destek verdiler.

Kanın ihtiyacı sağlanması için kan verilmesi gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bunu vatani görev olarak ta kabul edilebilir. Çeşitli kazalarda ilk ihtiyaç kan o açıdan kan çok önemli. Kan vermeyi kutsal bir görev olarak görüyorum” dedi.

Öte yandan konuşan Isparta Burdur Eczacılar Odası Başkanı Saygın Gargın ise, tüm eczacıların gününü kutlayarak,  “Biz toplumda farkındalık yaratmak adına bugünde eczacılar olarak burada kan vermek için toplandık. Bugünkü hedefimiz 100 ünite ama daha fazlasını hedefliyoruz. Isparta’da aylık kan ihtiyacı 1000 – 1200 civarında. Tanımadığınız bir insana can vermek hayat vermek adına biz buradayız. Tüm meslektaşlarımızı ve tüm tüm vatandaşlarımızı kan vermeye 3 aydan – 3 aya kan bağışlamaya davet ediyoruz” diyerek sözünü noktaladı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Burdur Eczacılar Odası Başkanı Saygın Gargın’a plaketleri verildi.