Isparta

ELEKTİRİK KESİNTİSİNDEN EV ALETLERİ YANIYOR

Abone Ol

 Isparta’da ani elektrik kesintileri vatandaşı karanlıkta bırakmakta kalmadı. Elektrikli ev eşyaları da zarar gördü. Vatandaşlar servislere akın etti. En çok şikayet Halıkent’ten geliyor Isparta’da özellikle Halıkent ve Ayazmana Mahallesi başta olmak üzere bazı mahallerde yaşanan ani elektrik kesintileri elektronik cihazların bozulmasına neden oldu. Hatta öyle ki bir sitede bulunan dairelerde buzdolaplarının bozulduğu, çalışan tv’lerin yandığı, elektrikli ev telefonlarının zarar gördüğü öğrenildi. Son günlerde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşın elektronik ev eşyalarının da bozulmasına neden oldu. Bozuk eşyasını eline alan yetkili servislere koştu. Yetkili servis elemanları da o yoğunluğu doğruladı. Yetkili Servis İşletmecisi Yusuf Selbaş, Isparta’da son günlerde meydana gelen elektrik kesintilerinin vatandaşı çileden çıkardığını söyledi. Yaşanan elektrik kesintisinin ev eşyalarının bozulmasına neden olduğunu kaydeden Selbaş, bu nedenle vatandaşların yetkili servislere akın ettiğini belirtti.

BU MİLLİ SERVET KAYBIDIR

Kesintilerin son zamanlarda sıklaştığı kentte voltajların düşüp yükselmesinden dolayı elektrikli ev aletlerinin arızalandığını söyleyen Selbaş, “Buzdolabı, çamaşır makinesi ve televizyonlar arızalanıyor, hatta motorları yanıyor. Arıza nedenlerinin başında elektriklerin gidip gelmesinden kaynaklanan voltaj yüksekliği yer alıyor. Her gün onlarca arızalı eşyalar bize geliyor. Elektrik kaynaklı eşya arızaları garanti kapsamına girmiyor. Bu milli servet kaybıdır” diye konuştu.

EN ÇOK ŞİKAYET HALIKENT’TEN

Özellikle Halıkent mahallesinde sık sık elektrik kesintisi yaşandığını bildiren Selbaş, “Özellikle bu bölgeden çok şikayet alıyoruz. Elektrik kesintisinden dolayı vatandaş çok mağdur oluyor. Maddi sıkıntı içerisine giriyor. 1 buzdolabı motoru tamiri 280 TL, çamaşır makinesi tamiri 200 TL, Televizyon arızaları 200 TL miktarında değişmektedir” dedi.

ELEKTRONİK EŞYALARI PRİZLERDEN ÇEKİN

Vatandaşların mağdur olmaması için uyarılarda bulunan Selbaş, elektrik kesintisi olduktan sonra elektronik eşyaların prizden çıkarılmasını istedi.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Yaşanan kesintilerden şikayet eden özellikle Halıkent Mahallesi sakinleri de kesintilere yönelik tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler: ”Halıkent mahallesi sakinleri olarak gün içerisinde birkaç defa elektriklerimiz kesiliyor. Bundan dolayı özellikle elektronik eşyalarımız ya yanıyor ya da bozuluyor. Bu nedenle çok ciddi paralar ödüyoruz. Bu durumun bir an önce düzeltilmesini yetkililerden talep ediyoruz.”

DEMOKRAT GAZETESİ MUHABİRİ

İLAYDA KIŞLA'NIN HABERİ