Isparta’da düğün sezonunda olduğumuz bu günlerde mobilya fiyatlarında artış gözlemlenirken, aynı şekilde mobilyaya olan talebin de arttığı görülüyor. Esnafa göre mobilyaya olan talebin son dönemlerde artmasındaki sebebi esnafın deposunda birçok mobilyaların satışa hazır olarak beklemesi.

Isparta’da  9 yıldır mobilyacılık yapan Erhan Pala, kış aylarında satışların beklenenin altında gerçekleştiğini belirterek, Esnafın deposunda satılmayı bekleyen birçok mobilya var. kentte mobilyaya olan talep günden güne artacak." dedi.

Fiyatların artış yönünde olduğunu belirten kent esnafı müşterilerin fiyatları yüksek bulduğunu bu yüzden beğenilen mobilyaların yerine bütçeye uygun orta segmentte mobilyaları tercih ettiğini ifade etti. 

Isparta’da  mobilyacılık yapan Erhan Pala; “Yaz sezonuna girmeden önceki bu aylarda göre fiyatlar düşmüş durumdadır. Vatandaşlar da fiyatların uygun olmasıyla yavaş yavaş almaya başlıyor. Ancak pek çok vatandaş, fiyatlar düşüyor daha da düşecek mantığıyla biraz daha bekleyeyim tarzı davranışlar sergiliyor. Ancak benim kanaatim fiyatlar artık düşmeyecek. Hatta yaz dönemine doğru fiyatlarda artış görülebilir. Isparta’da bugünlerde evini düzmek 200 bin TL den başlıyor. Yatak Odası takımı 50 ila 55 bin lira arasında seyrediyor. Misafir odası ve salon takımları 125 bin lira ile 150 bin lira arasında seyrediyor.” ifadelerini kullandı.

Satılan mobilyalarda orta ve yüksek segmentlerde kalitenin aynı olduğunu belirten Pala; “Mobilyalarda orta ve onun üstü olmak üzere farklar vardır. Bu fark kalite de değildir. Çünkü orta düzey ve üstü aynı fabrikadan çıkmaktadır. İkisininde dayanıklılığı kalitesi aynı fakat mobilyanın görüntüsünden dolayı fiyat farkı ortaya çıkıyor. Çünkü göze hitap eden ve evinizi hoş gösterecek şekilde tasarlanmış mobilyalar biraz daha pahalı olabiliyor” şeklinde konuştu.

Haber/ Ali Rıza Cesur

İkinci Elde Otomobil Satışlarında Düşüş Var İkinci Elde Otomobil Satışlarında Düşüş Var