Isparta

'Fahiş sınav ücretini kabul etmiyoruz'

Abone Ol

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı İhsan Arıcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personelden Yönetmeliğin 8. maddesinde belirtilen özel ve genel şartları taşıyanların merkez ve taşra teşkilatında bulunan münhal kadroları için “2011 Yılı Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu” yayımladı.

Kılavuzda; 02-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacak sınav başvuruları için; “Sınava girecek adaylar 120 TL (yüz yirmi TL KDV dahil) sınav ücretini 02-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında, EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesinin TC Ziraat Bankası Beşevler Ankara Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi veya Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubesinin herhangi birine Kurumsal Tahsilât Programı aracılığıyla Yatıracaktır” denilmektedir.

Kılavuza göre sınava girecek adaylardan 120 TL (yüz yirmi TL KDV dâhil) sınav ücretinin alınması kabul edilemez.  2009 yılında yapılan Müdürlük ve Müdür Yardımcılığı Seçme sınavlarına başvuru ücreti olarak 25 TL alan Milli Eğitim Bakanlığı, unvan değişikliği sınavında adaylardan 120 TL alması aynı kurum tarafından sınav yapılmış olmasına rağmen sınav başvuru ücretleri arasındaki fahiş fark gözden kaçmamaktadır.

Sendika olarak bu konuda Milli Eğitim Bakanlığına itiraz edeceğiz. Sonuç alınmaması halinde konuyu yargıya taşıyacağız” dedi.