Isparta

Gazetecilerin Gözaltına Alınması

Abone Ol

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Özyürek, ''Başından bu yana siyasi olarak sürdürülen Ergenekon adlı dava, hukuksuzluğun üzerine siyasi olmanın yanı sıra, son uygulamalarla siyasi bir kan davasına dönüşmüştür'' dedi.
     Özyürek, yaptığı yazılı açıklamada, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, haksız ve hukuksuz bir şekilde uygulanan gözaltılar ile Silivri'deki hücre cezalarının, seçime doğru halka verilmek istenen bir gözdağı olduğunu öne sürdü.
     Özyürek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ''İmralı'da ülkeyi parçalamaya çalışan terörist Abdullah Öcalan kendisine tahsis edilen adada, villası ve ev arkadaşları ile konfor içinde yaşatılırken, Yüksekova'da devlet linç edilirken, Silivri'de ülke bütünlüğünden yana olan yurtseverlerin 10 metre karelik tek kişilik hücrelere kapatılması Türkiye'nin nasıl bir iktidarla yönetildiğinin ve uçuruma sürüklendiğinin çok açık bir resmidir. Türkiye'de bağımsız yargı yok edilerek, ileri demokrasi yutturmacısıyla ileri faşizme götürülmektedir.''
     İktidar'ın, Adalet Bakanlığı eliyle suç işlediğini ileri süren Özyürek, hükümlülere bile uygulanamayacak yasaların tutuklulara uygulandığını, yurtseverlerin bu insanlık dışı uygulamalarla yılmayacağını bildirdi.