GÜNCEL

Huş Ağacı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Abone Ol

Kökeni çok eski yıllara dayanmakta olan huş ağacı, bilinen en sağlam yapılı ağaç türlerinden birisidir. Özellikle de huş ağacı mobilya yapımında sık sık tercih edilen bir türdür. Kullanımı her geçen gün artmakta olan ve Latince ismi Betula Pendula olan bu ağaç, mobilya sektörüne damgasını vurmaya hızla devam ediyor. Huşgiller familyasında yetişen bu ağaç türü ile kaplamacılık, oymacılık ve mobilyacılık sektörü giderek gelişim sergilemeye devam ediyor. Kullandıkça memnun kalınan ve uzun ömürlü olan huş ağacı özellikleri sayesinde sık sık adından söz ettiriyor. Görünüm olarak daha çok kızılımsı yapraklara ve dallara sahiptir. Çok sağlam yapılı bir ağaç türü olduğundan en çok mobilya yapımında tercih edilir. Uzun ömürlü ve kalitesinden taviz vermeyen mobilyalar elde etmek için kullanılır. Genellikle her türlü iklim koşullarında yetişmekte olan bu ağaç türü, Türkiye sınırlarında da yetiştiriliyor. Sağlam mobilyalar elde etmenin yanı sıra, oymacılık gibi figürsel ve estetiksel alanlarda da kullanımına yer veriliyor.

Huş Ağacının Özellikleri Nelerdir?

Kereste ve mobilya yapımında sık sık tercih edilen huş kontra özellikleri bakımından her zaman sevilen bir türdür. Daha çok beyaz renge sahip olan ve içerisinde reçine bulunan kabuklu bir gövdesi bulunur. Küçük meyveleri yetişen bu ağaç türünün en verimli olduğu aylar ilkbahar aylarıdır. Çok hızlı bir şekilde büyüne kapasitesine sahip olduğu bilinir. 25 metre uzunluğuna kadar boya sahip olabilir. Aynı zamanda içerisinde bulunan reçine ve kabuklu yapısı ile gücüne güç katar ve mobilyaların daha sağlam tasarlanmasına da olanak sunar. Huş ağacı kereste alanında en çok tercih edilen ağaçtır ve en belirgin özelliklerinden biri de dallarının aşağıya doğru sarkarak büyümesidir. Gördüğünüz anda, aşağı sarkan dalları, kızıl gövdesi, beyaz kabuklu ve reçineli yapısı ve yeşil küçük meyvelere sahip oluşu ile tanıyabilirsiniz.

Huş Ağacı Türleri Nelerdir? Dayanıklı Mıdır?

En dayanıklı ağaç türü olarak bilinen huş ağacı birçok türe sahiptir. Himalaya huşundan Rize huşuna, Bataklık huşundan Fındık yapraklı huşa, Kuzey huşundan Sarı huşa kadar tüm türlerinde dayanıklılık ön plandadır. Huş ağacı fiyatı ise kalitesine ve kullanılacağı alana göre değişiklikler sergileyebilir.

Sektörün öncülerinden biri olan https://babayapi.com/ ayrıcalığı ile kontrplak,plywood ve daha fazla yapı malzemesini güvenle tedarik edebilirsiniz.