Isparta

İNİŞLER BEDAVA

Abone Ol

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü"nce, Süleyman Demirel Havalimanı"nın atıl durumdan kurtarılması amacıyla havayolu şirketlerine verilen hizmetlerden ücret alınmaması kararlaştırıldı.

   Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü"nün 2007 yılı hava meydanları ile ilgili hazırladığı gelir tarifesinde Isparta Süleyman Demirel Havalimanı"nı kullanacak hava yolu şirketlerinden ücret alınmamasına karar verildi. SD Havalimanı Müdürü İsmail Togay, ücretlerin kaldırılması için alınan kararın amacının Süleyman Demirel Havalimanı"nın atıl vaziyetten kurtarılarak, aktif hale getirilmesi olduğunu söyledi.

   İsmail Togay, kaldırılan ücret tarifeleri arasında yolcu başına alınan üc7retler, konma-konaklama ücretleri ve aydınlatma ücretleri gibi tarifelerin bulunduğunu belirtti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü"nün, Süleyman Demirel Havalimanı ile ilgili aldığı bu kararda, Antalya Havalimanı"ndaki yaşanan yoğunluğun Isparta ile telafi edilmesinin hedeflendiği de düşünülüyor.

  Öte yandan, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı gibi ücretlerin sıfırlandığı diğer havalimanlarının ise Nevşehir-Kapadokya ve Bursa-Yenişehir olduğu da öğrenildi.