Isparta

Isparta 'KENTSEL DÖNÜŞÜM'ü sevdi

Abone Ol
Isparta “KENTSEL DÖNÜŞÜM” uygulamasına alıştı ve başarılı örnekler, il merkezinde binlerce vatandaşın dikkatini çekti.

Gülistan mahellesi’nde ORMA evleri ve BAYINDIR evleri ile başlayan uygulamadaki başarı, uygulamanın ev sahiplerine maddi olarak sağladığı kazanç ve yaşam konforunu artırması diğer mahallelerin dikkatini çekti.

Gülistan mahallesinde Metro inşaat tarafından başlatılan “KENTSEL DÖNÜŞÜM” uygulamasında ev sahiplerine sağlanan avantajlar nedeniyle; Davraz, Dere, Anadolu, Yedişehitler, Halıkent gibi büyük mahallelerde ciddi bir talep oluştu.

Bu mahallelerde oturan vatandaşlar “KENTSEL DÖNÜŞÜM” uygulamasının kendi mahallelerinde de uygulanmasını istiyorlar. 

Vatandaşlar “KENTSEL DÖNÜŞÜM” ile ilgili Isparta Belediye Meclisine başvuru yapacaklarını belirterek; “Bu konuda yetkililerin bize yol göstermelerini istiyoruz. Evlerimiz çok eski ve inşaat kalitesi olarak son dönem konutların kalitesi gibi değil. Gülistan mahallesinde başarılı bir uygulama var. Başarılı uygulamayı hayata geçiren Metro İnşaat sahibi Mustafa Özaydın ve IDS Yapı Denetim yetkililerinden destek bekliyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ile hem konutlarımızın değeri artacak, hem kalitesi artacak, hem sosyal aktivite alanlarımız olacak, hem de modern bir şehirleşme olacak” şeklinde konuştular.

İnşaat sektöründe ise, piyasa yapısına aykırı olarak planlama yapılmadan bir çok mahallede “KENTSEL DÖNÜŞÜM” başlamasının beraberinde önemli sorunları beraberinde getireceğini belirterek konut arz talep dengesinin gözetilerek belirli bir plan içinde sistemin işlemesi gerektiğini kaydettiler.

Öte yandan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın “KENTSEL DÖNÜŞÜM” ile ilgili bir komisyon kuracağı, komisyonun il merkezi genelinde de geniş bir çalışma başlatılacağı öğrenildi.