Isparta

IYAŞ, pandemiye rağmen üyelerine kar payı dağıttı

Abone Ol

 IYAŞ Kongre Sarayında düzenlenen Genel Kurula üyeler yoğun ilgi gösterdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Olağan Genel Kurulda Divan Başkanlığına Isparta Ticaret ve Sanayi  Odası Başkanı Mustafa Tutar, Katipliklerine ise Mikail Atay ve Muhammed Akay getirildi.
Kongrede 10 maddelik gündem maddeleri tek tek okundu. Üyelerden bazıları ise zaman zaman yönetimin almış olduğu kararları eleştirdiler. 11 şubesi bulunan, her geçen gün yatırımlarına bir yenisini ekleyen IYAŞ’da yönetim kurulu, Olağan Genel Kurulu öncesi yönetim kurulu, bağımsız denetim raporlarını ve mali tabloyu üyeleriyle paylaştı.
IYAŞ, pandemiye rağmen üyelerine hisse başına 251 TL kar verdi. Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına göre düzenlenen konsolide finansal tabloları da açıklandı. IYAŞ, ortaklarına 3.514.823 TL kar dağıtacak.
PANDEMİYE RAĞMEN BÜYÜYEN BİR IYAŞ VAR
IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Büyükleblebi ise dünyayı etkisi altına alan pandemiden dolayı etkilendiğini belirterek, buna rağmen kar payı dağıttıklarını söyledi. IYAŞ’ın büyük bir şirket olduğunu ve devlete olan ödemeleri hiç aksatmadan yerine getirdiklerini belirten Büyükleblebi, “Kongrede bazı arkadaşlarımız yorum ve eleştiri yaptılar. Herkes kendine göre bir şeyler söyleyecek. Ancak IYAŞ büyük bir şirket. Ticari hayatları olmayanlar bir takım yorumlar yapıyor. Burası bakkal dükkanı sistemiyle yönetilecek bir şirket değil. IYAŞ, her geçen gün büyüyen ve ortaklarına kazandıran bir kuruluş. Maaşlarla ilgili eleştiriler oldu.
Yönetim kurulu maaşları 4 senedir de maaşları arttırmadı, oturduk toplantı yaptı. Daha zamanı değil dedik. Bugünde genel kurulda artış söz konusu değil. Hisse alma dönemlerini kaçıranlar şimdi yorum yapıyor.  3 aydan önce hisse almak, IYAŞ’ında alması mümkün değil. Ama birbirine alıp verebiliyorsunuz. Serbest satış yapabilirsiniz. IYAŞ’da burada ortakların hissesini korumak içindir” dedi.
“SİZ TÜRKİYE’DE 1.’SİNİZ DEDİLER, ÇOK MUTLU OLDUM”
Sermaye Piyasa Kurulu yöneticileriyle yaşadığını bir anıyı da anlatan IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Büyükleblebi, “Sizlere IYAŞ’l ilgili gurur duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum. SPK üyeleriyle görüştüğümüzde 5 tane uzman vardı dediler ki: siz Isparta da değil, Türkiye’de 1. sıradasınız. Daha hiç sigorta ödememezlik yapmamışız. Her şeyi gününde ödüyormuşuz hiç aksamamış. İşçinize gününde para ödüyorsunuz, hiç aksamamış. Gününde ortaklarınızın kar payını dağıtıyorsunuz. Siz Türkiye’de 1.’siniz dediler, çok mutlu oldum” diye konuştu.
“HİÇ ÇEKİNMEYİN, HİÇ KORKMAYIN”
Çünür’de açılan şubeyle ilgili eleştirilere de cevap veren Büyükleblebi, “Çünür’de şube açtık ve bugün Merkez’den sonra en güzel yer oldu. Çok mutluyuz. İnşallah hepimiz için karlar değişecek. Hislerin yeniden artacağının da müjdesinin verelim. Bir takım iddialar ortaya atanların neler yaptığını ve olayları nasıl şahsileştirdiğini de bir sonraki kongrede detaylarıyla anlatacağım. Ben hepinizden özür dilerim. Saygıdeğer üyelerimiz;
Bir liranızı zayi etmeyen bir yönetiminiz var. Hiç çekinmeyin, hiç korkmayın. Teşekkür ederim” dedi.