Isparta

Kotex Arazisi Şimdilik İptal

Abone Ol

Eski Koteks Fabrika alanı  üzerinde Müteahhit Ahmet Kahraman'ın geliştirdiği 'Yaşam Sitesi Projesi' için gereken imar değişikliğini reddini veto eden Başkan Günaydın, önerisini geri çekti.

Böylece teklif reddedildi.

   Belediye  Başkanı  Günaydın'ın veto ettiği eski Koteks Fabrika alanı üzerinde Müteahhit Ahmet Kahraman'ın geliştirdiği 'Yaşam Sitesi Projesi için gereken imar değişikliğinin reddine ilişkin kararın yeniden görüşülmesi  Şubat ayı  Meclis toplantısının birinci gündem maddenin oluşturdu.

Böylece   teklif dördüncü kez Meclis'in önüne geldi. Ocak ayı meclis toplantısında  MHP'li  iki  meclis üyesinin de oyuyla reddedilen teklifte veto yetkisini kullanan Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, imar değişikliği konusundaki ısrarından vazgeçerek geri adım attı.

Günaydın'ın bu sürpriz çıkışı Belediye Meclisi'ne şok yaşandı.

Ancak Koteks arsasının yapı yoğunluğunun emsal 0.75'den, 1,5'a çıkarılmasına ilişkin teklifin önümüzdeki ay yeniden gündeme getirileceği öğrenildi. Burada uygulanacak Yaşam Sitesi Projesi için gerekli imar değişikliğinden kaynaklanan yapı yoğunluğu artışına karşılık yeni sosyal donatı alanı teklifi sunulacağı edinilen bilgiler arasında.

Günaydın, itirazını geri çekmesine gerekçe olarak 'Bu konuda gereksizlik gördüm' yorumunda bulundu.

Ancak Günaydın'ın geri adımında MHP İl yönetiminin geçen oylamada olduğu gibi muhalefet tarafından yine reddedilebileceği göz önüne alınarak, Başkan Günaydın'dan ısrarcı olmamasını istemesinin etken olduğu öne sürüldü.

Günaydın'ın vetosunu geri çekmesiyle birlikte imar değişikliğin ilişkin Meclis'in red kararı geçerliliğini korudu.

SOSYAL DONATI ALANI

Müteahhit Ahmet Kahraman'ın geliştirdiği 'Yaşam Sitesi Projesi' için gereken  imar değişikliğine ilişkin Müteahhit firmanın İstanbul Yolu üzerinde uygulanacak projede, yapı yoğunluğu artışına karşılık Aliköy ve Çünür'den gösterilen sosyal donatı alanlarının yetersiz görülmesine ilişkin Meclis kararı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından veto yemişti.

Söz konusu teklif daha önce de iki kez Bayındırlık tarafından verilen rapor gereği, Meclis'te reddedilmişti.

MHP'Lİ ÜYELER DESTEK VERDİ

Daha önce iki kez de Bayındırlık tarafından reddedilen konuya ilişkin Şubat ayı Meclis toplantısında Valilik Mahalli İdareler Müdürlüğü'nün iadesinin imar planına yapılan itirazlar maddesinde kabul edilmesinden sonra müteahhit firmanın yeni sosyal donatı alanı teklifi için oylama yapılmış, ancak Çünür ile Aliköy mevkilerinden sosyal donatı alanı gösterilmesi karşılığında imar değişikliği yapılması talebi MHP'li Seyfettin Kalem ile Uğur Bestelci'nin de, muhalefete destek vermesiyle reddedilmişti.

İKİ ÜYENİN İHRACI GÜNDEME GELDİ

Bu olay MHP içinde büyük rahatsızlık uyandırırken, Kalem ile Bestelci'nin partiden ihracı gündeme gelmişti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ile birlikte Ankara'ya giderek 2 Meclis üyesini şikayet ettiği bilgisi kamuoyuna yansımıştı.

Demokrat - Akdeniz - Haber32